ЗА МАЛКОВИЧ И ЦЕНАТА НА АКТЬОРА В БЪЛГАРИЯ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/za-malkovich-i-cenata-na-aktora-v-balgariya/44236 SvobodnoSlovo.eu
ЗА МАЛКОВИЧ И ЦЕНАТА НА АКТЬОРА В БЪЛГАРИЯ

Разбира се, че нещата опират до снобизъм. Може би билетът на цената на живописна картина ще бъде сложен в рамка. На някои от тези билети ще има автографи от Малкович. И в цялата тази истерия като че ли никой не зададе въпроса - а защо за наш актьор няма такава опашка от зрители, готови да не си платят парното два месеца, но да постоят на топло два часа с американеца. По-скоро обаче трябваше да си зададем въпроса защо няма такава опашка за български актьор, пък дори и цената на билета да е не четиристотин, а двадесет лева.

Разбира се, зад Малкович стои индустрия. Зад българския актьор стоят участията му във филми "За буквите", "Ботев", "Дунав мост"... И няколко кабеларки на нивото на БТВ, Нова ТВ, 7/8 ТВ... Същите тези телевизии, които научиха за Малкович покрай цените на билетите. Защото през цялото останало време се занимават със силикона в половия орган на Азиз, независимо отпред ли се намира или отзад.

С новата любовница на Божанката, с имитацията на тези, които сме превърнали в "звезди"... Защото публичното ни пространство е запълнено с медийни продукти като Г. Господинов, от чиито книги можеш да добиеш представа за вкуса на силикона. Всъщност цената на един бюст струва толкова, колкото билет за представление с участието на Малкович... Живеем в неестествена за създаване на изкуство среда.

Самият факт, че след спектакъла Малкович ще отлети, а ние ще питаме защо държавата не отделя пари за култура като че ли е достатъчен. Ние още сме готованковци, които нямат реална представа за собствената си стойност. И живеят със самочувствието на просяци, нежели на артисти...

Христо Стоянов

6 Коментара

Червената шапчица

преди 1 година

Арина Сабаленка спечели Australian Open, побеждавайки на финала Елена Рибакина. Но те говорят и двете на руски език. Ужас. Това е много несправедливо… CNN проплака.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Петър и Павел е новият чешки президент. А бе, тия в Чехия защо са с двама президенти… а може би, Павел ще го играе първа дама на Петър…

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Директива от САЩ. Всички украински мъже напуснали Украйна,в чертите на ЕС ,трябва да бъдат призовани да се присъединят към въоръжените сили на Зеленски! Ако не доброволно, с убежедение! Това не е фейк новина,истина е и в момента има лов на украинци в Полша! Така е, при американслата демокрация всичко възможно!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.