ЗАЩО АРЕСТУВАХА МИНИСТЪР ДИМОВ? *** Не е заради кризата в Перник

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/zashto-arestuvaha-ministar-dimov-ne-e-zaradi-krizata-v-pernik/17460 SvobodnoSlovo.eu
ЗАЩО АРЕСТУВАХА МИНИСТЪР ДИМОВ? *** Не е заради кризата в Перник

ЗАЩО АРЕСТУВАХА МИНИСТЪР ДИМОВ?

*** Не е заради кризата в Перник - мотивът е различен от документацията и изявленията

.

1.

На 13 декември Районната прокуратура в Перник е заключила, че министрите на околната среда Нено Димов и на регионалното развитие Петя Аврамова са отговорни и виновни за водната криза.

Цитат от прокуратурата и нейното постановление:

„са нанесли щети и вреди за човешкото здраве, като не са направили необходимото, за да бъде избегната кризата с водоснабдяването на Перник”.

Започва да се подготвя обвинение, като материалите са изпратени на Специализираната прокуратура. И "изненада" - министрите отпадат от посочените отговорни за случилото се лица.

.

2.

На 24 декември, а и по-рано премиерът защити министрите си, не поиска оставката им и заяви, че няма да я иска.

.

3.

На 27 декември, след взимане на делата по водната криза в Перник на отчет от Главния прокурор Прокуратурата на Република България съобщи следното:

.

"Образувани са досъдебни производства в Специализираната прокуратура (СП) и в Окръжна прокуратура – Перник.

* Разследването, наблюдавано от прокурор от СП, се води срещу длъжностни лица от общинската и областната администрация за това, че в периода 2017 – ноември 2019 г. не са положили достатъчно грижи, съответно за водопреносната и водоснабдителната мрежа в Община Перник, и за стопанисването на водния ресурс в яз. Студена. От това са настъпили значителни вредни последици. Разследването се води по чл. 219, ал.1 от НК (за безстопанственост).

* В ОП – Перник се води досъдебно производство за действия или бездействия на длъжностни лица от „ВиК – Перник“ ООД по чл. 219, ал. 1 от НК (за безстопанственост).

.

Както виждате, никакви министри и тяхна отговорност няма в тези действия на различните прокуратури

.

4.

На 9 януари арестуваха министър Нено Димов и го задържаха за 24 часа!

.

КАКВО СЕ ПРОМЕНИ ЗА НЯКОЛКО ДНИ? И ЗАЩО?

.

Намеси се ЕС и др. наши партньори.

Намесиха не заради водата на Перник, както мислите.

Намесиха се заради боклука, търгуван от италианската мафия "Н,Драгета", доставян и изгарян у нас и предоставиха данни за връзките на родни фигури с нея.

След моя пост този международен скандал се превърна и и в роден скандал (виж поста от 11 декември https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/256179595060299)

.

Затова е арестуван само министър Нено Димов - министъра на околната среда и никакви др. високопоставени сановници, отговорни за кризата с водата.

Затова се случи и съвсем немислимото у нас - задържане за 24 часа на министъра, сякаш е много, ама много опасен престъпник и мафиот.

.

Но "Н,Драгета" е световна мафия и най-силната в момента на планетата.

И капката на търпението на партньорите ни от Запад най-сетне преля.

Преля след като Гинка Върбакова, която за малко не приватизира ЧЕЗ, се оказа според моите разследвания също част от тази могъща световна криминална мрежа.

.

Аз тогава в края на поредицата постове с разследването публично запитах Бойко Борисов дали "Н, Драгета" е стъпила и в неговия премиерски кабинет, след като вече е стъпила в кабинетите на някои негови министри.

,

Сега отново крият истината, както при случая с Гинчето и ЧЕЗ.

Това е България!

И наивната ни вяра в мафиите, които скрито я дирижират - родни и чуждестранни!

Григор Лилов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.