ЗАЩО НА БОЙКО 3-ТИ НЕ МУ Е НУЖЕН ЧЛЕН 1-ВИ?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/zashto-na-boyko-3-ti-ne-mu-e-nuzhen-chlen-1-vi/20101 SvobodnoSlovo.eu
ЗАЩО НА БОЙКО 3-ТИ НЕ МУ Е НУЖЕН ЧЛЕН 1-ВИ?

Първите дни на т. н. преход бяха белязани с площадни и улични протести срещу едноличната власт на БКП, фиксирана в чл. 1-ви на Живковската конституция. Без значение е дали това е било инициирано от върховете на тогавашната самосваляща се власт в лицето на Луканов и щаба му, или е дошло от низините. Член 1-ви падна изненадващо бързо, а номенклатурата на БКП тутакси започна процеса на своята трансформация и се преобразува в червена капиталистическа олигархия. По-нататък всички знаем какво стана.

До момента, в който на сцената се появи Борисов, минал през етапите пожарникар, бивш служител на МВР, охранител, компаньон, ученик и масажист на Живков и Сакскобургготски, главен секретар на МВР, кмет на София, основател на ГЕРБ, няколко пъти избиран за депутат и накрая за трети път премиер на републиката, въпреки че два пъти дезертира от длъжността си.

Сигурен съм, че Луканов, ако беше между живите, би се възхитил на уменията на Бойко, който, макар и арогантно, успява да се самосъхранява в ролята си на едноличен началник на държавата. Без да му е потребно да търси подкрепата на конституцията и на някакъв си член 1-ви. Същевременно Луканов би се засрамил, че един полуграмотен и абсолютно невеж член на БКП, без да има зад гърба си разни партийни школи в АОНСУ и Москва, с една гола диплома от милиционерското училище в Симеоново, успя да постигне БКП съвършенството и да ограби онова, което номенклатурата на БКП не успя да приватизира. В съдружие с наследниците на тая номенклатура и нейните слуги, шофьори, аргати, гавази и т. н.

Ето защо на Бойко не му трябва член 1-ви. Бойко е член 1-ви, без значение дали това го пише в конституцията, или не.

Любо КОЛЬОВСКИ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.