ЗАЩО НЕ НИ ИСКАТ В ШЕНГЕН ?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/zashto-ne-ni-iskat-v-shengen/26465 SvobodnoSlovo.eu
ЗАЩО НЕ НИ ИСКАТ В ШЕНГЕН ?

В четвъртък Шенген ни хлопна вратата под носа. Ако ни бяха приели, щяхме свободно да влизаме у тях, разбира се, още по-бедни, неуки, безпомощни и малобройни, каквито несъмнено ще сме през 2023 г. Сега ще влизаме пак такива, но с лична карта.

Покрай нас пострада и Румъния, задържаха я в един кюп с нас, за да не излезе, че цялата им постановка е насочена само срещу България. Заради русофилството на народа, православието му, защото няма да пращаме военни части в Украйна, защото това, което даваме на Киев им се струва малко, защото изритахме Истанбулската им конвенция, защото пазим децата си от гнусните лапи на педофили и извратеняци и защото Англия, която сега е като гаулайтер на Европа, никога не е могла да се примири с независимостта на България.

Каква им е обосновката ? Нямало у нас върховенство на закона ! И кой регламентира и налага това върховенство ? Ние с вас, гражданинът от трамвая, селянинът с доматите, дядото с пенсията, бояджията, зидарят, монтьорът ? Не, разбира се. Законът се формулира, приема и прилага от политиците - депутати, министри, кметове. Защо не наказват тях ? Те работят с кюлчета и пачки като Борисов, те лъжат и мажат като харвардските шарлатани, те ни продават като тройните коалиции и разните мошеници. Нима не са доловили, че там, по върховете на властта е коренът на корупцията, те се подиграват със закона, не ние. Наложете санкции на тях, не на нас. Защо вместо да ги осъдите, да се разграничите от безобразията им, за които знаете много добре, вие се целувате и прегръщате с тях ? Защото ги издържате чрез вашите фондации ? Или понеже сте ги включили във вашите т.нар. политически семейства и това се приема като всеобхватна индулгенция ? Да не би пък да ги крепите, защото делят с вас краденото ? Мислите, че лицемерието и двойните ви стандарти не личат и ние не си даваме сметка за тях ли ?

А всъщност особена разлика между да сме в Шенген и извън Шенген няма. Това, че вместо в Ротердам, тук щяли да идват корабите и да товарят и разтоварват от и за Европа са залъгалки на Настрадин Ходжа. И за какво ни е Шенген ? Да не ни разграничавали от себе си, да не ни смятали за втора категория хора, а за равни на тях, едва ли не. Това са глупости. Няма как да сме равни при тази мизерия, в която бяхме натикани, с тези обществени, социални и икономически болести, с които бяхме заразени. Те поразиха организма на държавата така, че има да се възстановяваме поне 30-40 години, дори ако утре спрем да боледуваме. Като си помисли човек колко многогодишни усилия, напъни, посещения, срещи, интервюта, пари и какво ли не по темата Шенген отидоха напразно. Всичката па̀ра замина към свирката. Ако цялата политическа и обществена енергия, прахосана покрай Шенген, беше използвана за нещо полезно, щяхме да сме пробили тунела под Петрохан. Сега - нищо. Ни Шенген, ни Петрохан.

( Из предаването “ Не се страхувай “ с Васил Василев, излъчено на 12 декември 2022 г. по Евроком )

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.