Железни порти ще охраняват празни кратуни!? Удивително

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/zhelezni-porti-shte-ohranyavat-prazni-kratuni-udivitelno/2914 SvobodnoSlovo.eu
Железни порти ще охраняват празни кратуни!? Удивително

Дълги години работата ми е била свързана със сградата на Парламента. Наблюдавах влизането на първите депутати, които бяха облечени със смачкани костюми и маратонки. Съветвах ги как да се обличат и какво поведение да имат в тази сграда, защото имах чувството, че са хванати от гората.

Преживях всички граждански протести срещу тази сграда, дори онези при които я палиха, чупиха врати, прозорци и прочее докато някои нелепи депутати пееха от страх разни частушки. Имам нужда от дистанция от онова време, за да го опиша в книга и да бъда достатъчно обективен. Впрочем, започнал съм я много отдавна, но творческото вдъхновение често ме напуска, когато си спомня някои неща свързани с политическата система.

Тази железни врати, обаче, монтирани днес от вътрешната страна на официалния вход на Парламента ме натъжиха. Да, точно това е думата "тъга"! И тези врати ги сложиха не други, а уж демократични хора с претенции, които видимо не разбират дори символното значение на тази сграда. Такива железни решетки не е имало дори през цялото време на ВСВ, когато партизанското движение е силно радикализирано спрямо официалната власт. Ако едни управници не разбират символите на властта и превръщат работните си места в "крепости на тяхната лична власт", те не са достойни да бъдат там. И в крайна сметка какъв народен представител е онзи, който се страхува от народа, който го е избрал? Чии интереси представляват тези посредствени хора назначени на високи постове?

Железни порти ще охраняват празни кратуни!? Удивително.

Николай Марков

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.