журналистиката е журналистика тогава, когато е коректив на всяка власт

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/zhurnalistikata-e-zhurnalistika-togava-kogato-e-korektiv-na-vsyaka-vlast/15400 SvobodnoSlovo.eu
журналистиката е журналистика тогава, когато е коректив на всяка власт

Съжалявам за списание "Икономист". Съжалявам и за "Мода", за "Би Би Си Знание", за кулинарното "Good Food" и за автомобилното "Топ Гиър", които спряха да излизат. Съжалявам за вестник "Култура". Липсва ми и ежедневникът "Сега", и други медии, които вече ги няма. Те, изчезналите, са различни, но общото между тях е, че бяха списвани от добри журналисти. Боя се, че някои от тях напускат професията завинаги. А още повече се боя, че сайбиите на медийния пазар ги заменят с такива, които не знаят или пет пари не дават, че журналистиката е журналистика тогава, когато е коректив на всяка власт - иначе е пиар, реклама, шоу или кир по гърба на мърляви управници.

Знам обаче, че свободното говорене и писане не е фас, та да го смачкаш и да си палнеш нова евтина цигара. И че разумното слово не може да се заглуши с мяучене и лаене.

Така че, колеги, на добър час.

Анна Заркова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.