17 ден: Полетяха домати и тоалетна хартия към МС, протестите продължават в цялата страна и чужбина

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/17-den-poletyaha-domati-i-toaletna-hartiya-kam-ms-protestite-prodalzhavat-v-cyalata-strana-i-chuzhbina/14358 SvobodnoSlovo.eu
17 ден: Полетяха домати и тоалетна хартия към МС, протестите продължават в цялата страна и чужбина

За 17-и пореден ден площадите на големи и малки градове в страната се изпълнят с хора, които искат оставките на министър-председателя Бойко Борисов, на правителството и на главния прокурор Иван Гешев!

19,30 Искаме по-добро бъдеще за детето ни, искаме да живеем в България. Това заяви Владимир, който е заедно със съпругата си, за да участва в протеста.

За да протестира от Белово е дошъл Павел, който е инженер.

.

”Аз съм против корупцията в държавата. Нашият парламент е олицетворение на корупцията, като в това число слагам абсолютно всички парламентарно представени партии”, каза той. Според него трябва да се приеме Закон за лустрацията и иска да знае, защо нито всички партийни лидери отказват да направят това. Павел смята, че принципите на демокрацията в България са тотално нарушени. “Трите стълба – изпълнителна, съдебна и законодателна власт са се слели в едно, няма го това разделение, няма независимост на властите и от там идва основният проблем”, добави той пред БГНЕС.

 

 

Явор от София е на протеста, защото държавата е превзета. „Тотално е превзета от мафията, от Доган и Пеевски, които дърпат конците на Борисов”, сподели мъжът. Той също настоява за лустрация и ревизия на 10-годишното управление. Явор настоява за оставките на главния прокурор и неговия предшественик, защото пречат и прикриват кукловодите си

 

19 часа: Протестът все още беше по-малоброен в сравнение с предходните дни, но в момента продължават да прииждат хора.

.

.

Домати и тоалетна хартия полетяха към входа на Министерския съвет, зад кордоно на  полицаите.

 

Камион с озвучителна техника е блокирал булевард "Цар Освободител".

 

Пред репортери на БНР протестиращите коментираха: "Всички сме единодушни, с еднакво мислене, това правителство да си подаде оставка, което въобще то нито ни чува, нито ни вижда. Господин Борисов отдавна трябваше да си подаде оставката. Ние за него сме тулупи, пенсионерите са лошият човешки материал, но за радост вече се събудиха тулупите и лошият човешки материал."

 

"Принципите на демокрацията в България са тотално нарушени. Трите стълба - изпълнителна, съдебна и законодателна власт, са се слели в едно, няма го това разделение, тази независимост на властите, от там идва основният проблем".

 

"Държавата е превзета от мафия, от Доган и Пеевски, които дърпат конците на Борисов. От там насетне това, което се иска, е лустрация да се направи, ревизия на цялото управление, защото много пари се изкрадоха, особено от еврофондовете, над триста милиарда къде са отишли, реално погледнато. България прилича на батак. Гешев и предшественикът му Цацаров да се разкарат, защото само пречат и покриват кукловодите, които ги споменахме, вече Доган и Пеевски. ВСС също трябва да се разтури, защото единственото, което той направи, това е да назначи Гешев".

 

18 часа: Ще имаме звук и ще се чуваме достатъчно силно на площада, че да ни чуят всички самозабравили се тикви и каскети! Да Защитим Демокрацията, написа във фейсбук адв. Николай Хаджигенов от Отровното трио.

.

 

Недоволни от управлението на страната варненци се събраха за 15-и пореден ден пред сградата на общината в центъра на града. Основните искания на протестиращите са правителството и главният прокурор да подадат оставка, като участниците са категорични, че ремонтът на кабинета не е достатъчен.

.

 

17 часа: Българи протестират в цялата страна, а наши сънародници се събират и в множество градове в чужбина, за да подкрепят антиправителствените протести у нас.

Гласът на младите хора, които искат промяна, бъдеще и по-добър живот е все по-ясен и все по-силен.

 

Протестът, с който вече повече от две седмици се искат оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, излезе от границите на България. От чужбина настояват и за въвеждане на дистанционно гласуване (електронно или по пощата), както и за свикване на Велико Народно събрание за промени в конституцията, с които да се ограничи властта на водещите фигури в наказателната и изпълнителната власт.

 

Блокадите продължават, съобщават организаторите на протеста Арман Бабикян, адв. Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков, известни още като „Отровното трио”, на страницата на събитието във Фейсбук.

 

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.