Байдън обяви извънредно положение в САЩ. Това не е резултат от действията на Русия в Украйна, а от действията на правителството на САЩ

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/baydan-obyavi-izvanredno-polozhenie-v-sasht-tova-ne-e-rezultat-ot-deystviyata-na-rusiya-v-ukrayna-a-ot-deystviyata-na-pravitelstvoto-na-sasht/2535 SvobodnoSlovo.eu
Байдън обяви извънредно положение в САЩ. Това не е резултат от действията на Русия в Украйна, а от действията на правителството на САЩ

Байдън обяви извънредно положение в САЩ. Това не е резултат от действията на Русия в Украйна, а от действията на правителството на САЩ. Резултат от дългогодишната политика на американците срещу Русия и в частност майдана в Донбас през 2014г. и подкрепата на нацисткото правителство на Зеленски .Събитията от 2022г. са финалната права .Допускате ли, че руското разузнаване не е знаело за биолабораториите в Украйна и военните бази? Публичната заявка на Зеленски през 2021год. Украйна да стане ядрена държава беше капката, която преля чашата на търпението на руската мечка. Още тогава Байдън заплаши Русия със санкции. Руснаците знаеха какво ги очаква и се подготвиха. Знаеха и за планираният от Зеленски десант през февруари 2022год. в Донбас.И изпревариха.

Има една българска поговорка – „ „Не ме гледай какво говоря, а какво правя“.Зад призивите за мирно уреждане на конфликта , глобалистите организираха мощна военна и финансова подкрепа за Зеленски и азовските формирования. Американският Конгрес одобри пакет за финансиране на правителството и финансова помощ за Украйна в размер от 13,6 милиарда долара. Джо Байдън обяви допълнителна помощ от 33 милиарда долара, като през май 2022год. подписа законопроект за предоставяне на помощ от близо 40 милиарда долара за Украйна.Всички държави от ЕС заедно, включително средствата, обещани от институциите на ЕС и Европейската инвестиционна банка, вече възлизат на 12,8 милиарда евро.

Активната позиция на ЕС е пряк резултат от „ ненамесата на САЩ“ в европейската политика.

ЕС отпусна огромна военна и финансова помощ на Украйна за сметка на всеки европейски гражданин.И извънредното положение в САЩ скоро ще се пренесе и в европейските държави.

На 4 март 2022 г. ЕС задейства директивата за временната закрила - механизъм за извънредни ситуации в случай на масово навлизане на разселени лица. ЕС отпусна хуманитарна помощ в размер на 243 млн. евро за подпомагане на цивилното население, засегнато от войната в Украйна.

През април 2022 г. ЕС одобри три регламента за деблокиране на средства в размер на над 20 милиарда евро. Държавите членки могат да използват общо до 9,5 милиарда евро средства, които все още не са програмирани в рамките на транша за 2022 г. на помощта за възстановяване в полза на сближаването и териториите на Европа (REACT-EU) – една от най-големите програми на ЕС за публични инвестиции след пандемията. Те могат също така да използват всички неразпределени ресурси за периода 2014 – 2020 г. (около 7 милиарда евро). През април 2022 г. Съветът прие и регламент с цел деблокиране до 420 милиона евро от оставащите средства по фонда в областта на вътрешните работи за периода 2014 – 2020 г. На 24 май 2022 г.

Какво означава това- пари, които излизат от европейски фондове и предназначени за нуждите на отделните държави членки и които няма да бъдат получени .Неминуема финансова криза за ЕС.

Русия не загуби от икономическите санкции. Напротив. Беше подготвена .Русия има суровини, каквито САЩ и Европа нямат – и като вид и като количество. Русия печели конвенционалната и икономическа война. Губи информационната – войната за манипулиране на съзнанието чрез контролирани и неистински новини, внушения, обработване на представи и агресивно въздействие върху психиката. САЩ са майстори в информационното влияние. Но и САЩ се разцепи. Клана Ротшилд срещу клана Рокфелер.Сорос срещу Кисинджър.

На финалната права сме. Глобализмът губи. Лошото е, че отново губят народите – обикновените граждани – вечната жертва на големите пари и големите интереси.

България е пионка в голямата игра- защото пионки са марионетните ни правителства. А правителствата представляват държавата. Днес България е Кирил Петров. След лакея Борисов представихме на света неразбиращия Киро, който крещи срещу руската мечка, която вече се изправя и скоро ще нададе рев, който ще бъде чут в целия свят. Ако не беше срамно и тъжно, щеше да е много смешно…

Румяна Ченалова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.