Илиян Василев: Борисов е сериозно уплашен да не бъде ”сгащен” от протестиращи

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/iliyan-vasilev-borisov-e-seriozno-uplashen-da-ne-bade-sgashten-ot-protestirashti/14260 SvobodnoSlovo.eu
Илиян Василев: Борисов е сериозно уплашен да не бъде ”сгащен” от протестиращи

По несвързан повод разбрах, че Борисов е сериозно уплашен от протеста и се бои да не бъде ”сгащен” от протестиращи, защото никак не е сигурен какво ще прави с него ”народа”.

Ако обърнете внимание на страницата на МС, в частта предстоящи събития, която до преди "протестите" имаше обилна информация какво ще прави през деня премиерът и къде ще ходи, ще видите че няма и думичка.

Движенията му се смятат за висша държавна тайна. Информация за маршрута му имат ограничен кръг от хора.

Когато се организират "холивудските" сценки с масовата народна "подкрепа" и "премиерът работи, докато вие протестирате" активистите на ГЕРБ се карат на място, но не им се дава информация кой ще дойде. Най-често информацията е на ниво - някакъв министър, важен човек, но не Борисов.

По време на големия митинг в сряда отричаше до последно, че е в Евксиноград с Гешев, защото го е страх да не го блокират някъде протестиращи.

За това е като Джингиби, никой не го знае къде се движи, общува с видеа, които могат да бъдат заснети навсякъде. Де факто е заразял премиерската работа и прави предизборна кампания.

Това е тактиката им - тотално потапяне. За това и Дариткова така се изплаши, като я сгащиха в БНТ. Блокирането на отделни представители на властта ги плаши неимоверно, защото ще покаже неистовия им страх. А народът види ли че треперят от страх, ще престане да се бои от тях.

Потопиха се всички - Доган, Пеевски, Гешев. За разлика от Пеевски Доган по-трудно излиза от страната за да "изчезне" от хоризонта, докато бурята премине. Като гледам май само в Русия може да се спаси, като Янукович.

Ролята на "народната подкрепа" по места е и да осигури жив щит срещу протестиращи, защото кадрите - "полиция бие протестиращи" докато защитава Борисов, Гешев или Пеевски не стои добре медийно. И фикцията "народът подкрепя Борисов, жълтопаветници не са България" ще се изпари.

Гешев също изчезна от София и неговите маршрути са също тайна. Шета из провинцията и маршрутите му предварително не се обявяват, отново защото се страхува да не бъде блокиран. Защото като нищо ще му спретнат "граждански арест".

Те самите ви подсказват какво трябва да се прави.

Скоро в София няма да се появяват.

Ако Мохамед не отиде при планината, планината ще трябва да отиде при Мохамед.

Илиян Василев, Фейсбук

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.