Ива Митева: Омръзнаха ми тези лъжи, ние стигнахме дотук, защото лъжите са ежедневни

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/iva-miteva-omraznaha-mi-tezi-lazhi-nie-stignahme-dotuk-zashtoto-lazhite-sa-ezhednevni/2488 SvobodnoSlovo.eu
Ива Митева: Омръзнаха ми тези лъжи, ние стигнахме дотук, защото лъжите са ежедневни

"Омръзнаха ми тези лъжи, ние стигнахме дотук, защото лъжите са ежедневни." Това заяви народният представител от ПП "Има такъв народ" Ива Митева пред БНТ.

Митева изрази възмущението си от председателя на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров, като заяви, че той изрича лъжи с натрупване.

"Отправих призив да се извини за лъжата, която изрече по отношение на БНБ. Вчера отново изрече лъжа за работата ми в комисиите, в които участвам - правна и медийна. Нямам нито едно отсъствие - напротив, аз съм един от най-активните участници. За съжаление, г-н Гюров е един от най-пасивните в тези комисии. Да не говорим за пленарната зала, където също е доста пасивен, освен когато чете декларации от ПГ на партията", обясни Митева.

По думите й на едно от последните заседания на комисията по култура е станало ясно, че бюджетът на министерството на културата не само не е увеличен, той е намалял, въпреки искането за увеличение.

Според Ива Митева бившите им коалиционни партьори се дразнят, защото от ИТН са "свободолюбиви, искрени и последователни".

"Когато искаш промяна, ти идваш, за да направиш нещо различно, да спазваш Конституцията, законите, Правилника на Народното събрание. Това, че ние сме управляващо мнозинство не ни дава право да правим каквото си поискаме. Когато един човек нарушава Конституцията, той ще продължава да го прави", каза депутатът от ИТН.

https://eurocom.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.