Калоян Методиев: Нивата на омраза към Борисов са чудовищни

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/kaloyan-metodiev-nivata-na-omraza-kam-borisov-sa-chudovishtni/12591 SvobodnoSlovo.eu
Калоян Методиев: Нивата на омраза към Борисов са чудовищни

Отчетохме нива на омраза към Бойко Борисов, които са чудовищни. Моделът на управление на правителството минава през идеята за оцеляване. Отлагането на датата на изборите е политически авантюризъм и това ще има висока цена. Не трябва да се мисли за подобен сценарий.

Това заяви пред Българското национално радио Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на президента Румен Радев, политолог и директор на Институт “Рего”.

Данните от последното изследване на института показват нагласа за повишаване на избирателната активност. Подобни прогнози витаят в пространството вече месеци наред, след избухването на антиправителствените протести.

Методиев не пропусна да отправи критики и към президентската институция, към която доскоро беше част. Според него присъствието й се изчерпва с критично говорене към правителството. Методиев отрече да стартира политически проект. Мотивът му - липсата на време.

"Освен това трябва и капацитет", уточни той и добави, че се вижда "взаимно намигване" между президента и определени партии от протестите.

И Радев, и Борисов не отчетоха политическите реалности, заяви политологът във връзка с проектите им за промени в Конституцията.

"Единият искаше да прави конституционни промени, без да има политическите инструменти за това, а единствено с идеята да се хареса на някаква част от населението. Другият предложи конституционни промени с идеята да спечели няколко месеца. Спечели ги! Резултатът е нула. Пародия!”, отсече Методиев.

Той определи локдаунът като “глупав”. Според него мерките няма да доведат до съществено подобряване в ситуацията и категорично заяви - училищата е трябвало да бъдат затворени първи.

Според него контролът на прилагането на мерките е под всякаква критика:

"Имаме проблем със спазването на досегашните мерки, а не толкова с въвеждането на нови. Нямаше смисъл да се затварят кафенетата и заведенията. Можеше да работят и хората да да се хранят там, но при спазване на мерките".

Той определи помощта от държавата за губещите заради мерките бизнеси като пропагандна:

"Държавата в момента не помага, важното е да не пречи. Има форма на самоорганизация, която е въпреки държавата".

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.