Киро: Готови сме за правителство на малцинството

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/kiro-gotovi-sme-za-pravitelstvo-na-malcinstvoto/2531 SvobodnoSlovo.eu
Киро: Готови сме за правителство на малцинството

Готови сме за правителство на малцинството. Няма да харчим пари без надзор”. Тоза заяви премиерът Кирил Петков на пресконференция на „Продължаваме Промяната”. Тя се провежда минути след като Слави Трифонов обяви, че ИТН напуска коалицията.

"Министър Караджов от ИТН поиска увеличаване на бюджета с 3 милиарда и 600 милиона допълнително да бъдат платени на тези фирми, които в последните месеци бяха разследвани от министър Рашков. Когато казахме, че този бюджет е за да намалим цените на бензина и дизела, те казаха, че няма да се съгласят, ако не отидат тези пари за тези компании. Днес им казахме в МС, че това няма да стане”, каза Петков.

„Ще има управление след днес. Сега ще направи изявление, с което ще споделим позицията на ПП. Управление на страната има, актуализацията на бюджета ще мине изцяло или поне в голямата му част. Няма нужда от запълване на квотите. Все още дискутираме с „Има такъв народ”. Ако техните министри не искат да присъстват, предстои да разговаряме как това ще бъде запълнено". Това заяви Даниел Лорер от "Продължаваме Промяната". И допълни „не бяхме подготвени за напускане на министри в толкова важен момент за България”.

Според него „диалогът в коалицията не е бил лош”. „Отворени сме за всичко, което има смисъл за България. ИТН трябва да бъде част от тази коалиция и да работим заедно за спиране на корупцията и обновяване на бюджета, така че икономиката да работи във време на война”, каза още Лорер.

„Тази коалиция беше трудно сформирана от партии, които са много различни по своята същност - и като разбиране за икономика, и като разбиране за социална политика, и като разбиране за най-добрия начин за това България да се интегрира на международната сцена”, каза вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.

„Някои от вас в различни интервюта са ме питали къде е червената линия на „Продължаваме Промяната” и ние ясно сме заявявали, че тя е да не допуснем кражби. Днес сме тук точно заради тази червена линия”, каза още Василев.

„Може да имаме различия какво е най-добре да се направи или как е най-добре да се подпомогнат фирмите и гражданите и за това как е най-целесъобразно да се разходва ресурсът, но не може да имаме различия по това, че не трябва да се допускат кражби и по това, че трябва да се упражнява ефективен контрол за всеки лев държавна пара”, заяви Асен Василев.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.