Петър Волгин: Страстта на управляващите да се подмажат на международното началство е тъжно и грозно

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/petar-volgin-strastta-na-upravlyavashtite-da-se-podmazhat-na-mezhdunarodnoto-nachalstvo-e-tazhno-i-grozno/2541 SvobodnoSlovo.eu
Петър Волгин: Страстта на управляващите да се подмажат на международното началство е тъжно и грозно

Много е тъжно, когато наблюдаваме безкрайния сериал на натегачите. Да, членове сме на ЕС и НАТО, взето е решение за санкции срещу Русия, но усърдието с което българските управляващи се втурват да изпълняват тези нареждания ни поставя в положението на едни безмозъчни васали, чиято единствена цел е да се харесат на моментния господар.

Българските управляващи на всички нива са водени от тази „пътеводна светлина“, според която когато някой е обявен за политически некоректен и лош, то ние трябва да го изкараме 10 пъти по-лош. Тази страст да се подмажеш на международното началство е най-тъжното и грозното.“

Това заяви в Поглед ТВ Петър Волгин – журналист и политически анализатор в предаване на Валентин Кардамски. По думите му винаги си зависим от някого и няма независими изцяло, но дори и в зависимостта може човек да прояви характер и собствено мислене, стига да иска. „Хората, които взимат решения в България не искат да бъдат самостоятелни и не искат да са свободни. Искат единствено да избягат от свободата, както пишеше Ерих Фром, и да заживеят като доволния роб“, категоричен бе той.

Волгин се съгласи, че с антируската политика, нашите управляващи ще постигнат обратния ефект.

„Проблемът на Кирил Петков, както и на хората около него, че и на цялата му партия е, че е съставена от хора, които имат нулева политическа култура, нулеви познания за геополитиката и процесите в световен мащаб. Те знаят как да продадат на печалба някакво хапче, или предмет, но нищо не разбират от глобалната политика. В новата си битност обаче, те не са бизнесмени и финансови посредници, а трябва да говорят за неща свързани с международните отношения. Но те са абсолютни случайници в политическия живот и като слепци се лутат за първото най-правоверно. И най-модерна сега е русофобията те се хванаха за нея“, обясни журналистът.

„Кирил Петков има неизкоренимото желание да ни съобщава някакви новини, изживявайки се на слизащия от Синай Мойсей, което е доста смело, да не кажа нахално. Също толкова нахално е да кажеш, че си направил България независима от руския газ, защото никаква независимост не се вижда“, коментира още Петър Волгин.

Според Петър Волгин, тази партия, която подкрепи падането на ветото за преговори за еврочленство на Северна Македония ще сложи кръст на бъдещото си съществуване.

pogled.info

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.