Бай Илъне, да прощаваш, начи...

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/bay-ilane-da-proshtavash-nachi/26204 SvobodnoSlovo.eu
Бай Илъне, да прощаваш, начи...

Илън Мъск - почетен гражданин на Белоградчик, с безплатна карта за градския транспорт

Правим ли от Илън Мъск слон?

Като се закачихме за Илън Мъск, та цяла неделя. Тихо, кротко, ден и нощ. Мъск, Мъск, Мъск. Човек в днешно време да не тагне нещо, вижте цели Белоградчишки скали сега ще тегнат на милата съвест на господин Мъск. Що не си харесваш широките сибирски полета или наклонената кула в Пиза, ами се спря тамън на нашенския ландскейп. Волю или неволю, бай Илън задейства старата, ръждясала, но бойна машина на нашенеца, в която са отразени дребни исторически победи и героизми.

Харесал, начи, бай Мъск скалите, ама дали бил точно той или някой от негово име - не се проверява. Започнаха да му приписват, че ще дойде в България, нафотошопираха го с гугли, гайтани и сланина онлайн.

Работата, дето се казва, е опечена. Големецът ще пристигне в България, а онова село там, вече притиска общината си да им направят канализация. Мисля си, ако Лили хареса белоградчишките скали, дали ефектът ще е така силен, дали ще й подготвят одая с пръжки и народна носия. Ако Мъск дойде, ще цъфнат ли минзухарите по-бързо или налъмите. Аз залагам на налъмите.

Хубава работа, ама българска - виждат сериозно в несериозното, слагат Илън Мъск пред коня, малко патрава работа. Браво на човека, че не е препостнал скалите на стената на Доналд Тръмп, иначе хотел трябваше да строят за ден-два, че изсипе ли се този американски елит у белоградчишко, може и по невяста да си вземат от там. Бай Доналд си има, ама нашенските моми, нали са все най-красивите в света.

Ами, ако Байдън се освести и реши да дойде с подобна делегация - стой, чакай, работата стана дебела. Нито Чудомир може да опише такава еуфория, нито Фелини да я режисира във филм. Мрежите наливат масло в огъня, уж уважавани медии слагат възможност Човекът-Туитър да се туитне от нашенските Балкани. Дали да не кръстят Белоградчик – Туитнево, или Горно Туитнево за по-грамаданско? Илън Мъск - почетен гражданин на Белоградчик, ще има безплатна карта за градския транспорт и почетен плакет в кабинета си. Егати хитрягата - как си издейства такива привилегии, а Ники Кънчев отдавна можеше да е почетен гражданин на Червен бряг. Може и да е. Да дадат на Мъск три декара земя да си нареди там антени, едно друго, една пиростия да вари лютеница и два бидона кисело зеле, да подлага зимъска на свинското. Ако пък си намери там мома, представяте ли си на летището по-късно да съобщят - моля, госпожа Грозданка Набаирлозева-Мъскова, да се яви за отвеждане до самолета. Като се роди малкият Мъскчо, на прощъпулника ще сложат едно синигерче, да си върви директно към туитването, няма какво хурка, вретено или мини купър да му слагат на пода. Драго Чая да води годежа и сватбата, ама ще им трябва преводач. От завист съседните села ще спират интернета, ще хвърлят мушмули по сателитните му чинии, ще си помислят, санким, тоя нямаше ли по-така място, ами точно тук ни дойде. Не идвай, бай Илъне, не идвай, моля ти се и прощавай. То бях чел анекдоти и фейлетони, ама чак толкова и такива - не. Направихме от бай Илън слон, а на знамето ни май трябва да избродираме кюфте между кръстосани вилица и лъжица.

Автор: Лорд Евгени Минчев

https://trud.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.