ПОЛИТИЦИ 9 ПО РИХТЕР

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/politici-9-po-rihter/52010 SvobodnoSlovo.eu
ПОЛИТИЦИ 9 ПО РИХТЕР

 

Гледайки разрушенията в Турция и Сирия, тъжно установявам, че някои части в България си изглеждат така и само по силата на престъпното ни управление. Без, разбира се, да подценявам ужасяващата трагедия при комшиите, ми става мъчно и за нас. Северозападът изглежда като полуоцелял след тежка и продължителна война, чума и природно бедствие едновременно. Някои части от големите градове принципно си изглеждат като ударени от торнадо и земетресение заедно. 

Съмнявам се инфлацията във воюващите Русия и Украйна да се приближава до българската. А много хора у нас изглеждат като изпаднали от цивилизацията. Та как успява това да се случи в България?

Ще попитам евроатлантиците, защото като умнокрасивитет те знаят всичко: защо европейска, евроатлантическа и натовска България изглежда като страна от Третия свят и то не от най-предните в списъка? Защо държавата ни изглежда като преживяла тежка война, а населението намалява по-бързо от населението на воюваща държава? Защо гледките на разрушени и разпадащи се сгради в България са толкова начесто и понякога са доста по-потискащи от картинките на африкански гета? Та нали сме послушни евроатлантици, бре? Защо?

Отговорът е, че ние притежаваме най-мощното оръжие - политиците ни. Глупостта, алчността и суетата им са около 9 степен по скалата на Рихтер като поразяващо действие. Един български политик с власт може да направи толкова поразии, че дори земетресение да се засрами!

Елена Гунчева-Гривова

4 Коментара

Милена Върбанова

преди 1 година

Браво, Елена!

Коментирай

творец

преди 1 година

Да за 13 год. при управлението на герб бяха погребани-умрели 850000 повече от родените. Найголямата демогравска криза за 1340 год. държава.

Коментирай

Синята барета

преди 1 година

За Нова година бяха изСтреляни фойерверки на цената на едно ново училище. Преподредиха няколко пъти едни и същи павета, на цената на половин детска болница. Никой вече не иска да ражда деца, освен ако няма някаква финансова изгода от това. Защото едно дете е разход, а 6 са приход. Цинично ли?? Не, не е.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.