Докога, бе, Фандъкова? ГЕРБ ремонтира половин улица в София за 50 милиона лева, кметицата осигури нов транш към чекмеджето на Бойко

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/dokoga-be-fandakova-gerb-remontira-polovin-ulica-v-sofiya-za-50-miliona-leva-kmeticata-osiguri-nov-transh-kam-chekmedzheto-na-boyko/6978 SvobodnoSlovo.eu
Докога, бе, Фандъкова? ГЕРБ ремонтира половин улица в София за 50 милиона лева, кметицата осигури нов транш към чекмеджето на Бойко

Докога, бе, Фандъкова? Докога ще крадете от всеки проект в София, за да пълните чекмеджето на Бойко Борисов, пита Narod.bg.

Последната гербаджийска мерзост е с ремонта на централната софийска ул. „Алабин”, затворена вече 4 месеца. Работата сериозно изостава и накрая, разбира се, че ще бъде #HUBAVO.

Но това не е всичко – проектът, който се реализира в момента не обхваща цялата улица, а само участъка от пл. „Македония” до ул. „Лавеле”, пише общинският съветник в СОС Борис Бонев.

Въпреки многобройните ни настоявания да бъде ремонтирана цялата отсечка, не срещнахме разбиране и 130 м. релси между ул. Лавеле и бул. Витоша не бяха включени в първоначалния обхват на ремонта въпреки лошото състояние на трасето.

Изненадващо Столичен Електротранспорт реши все пак да ремонтира 30 от 130 метра със собствен ресурс, но по-добре това да не се беше случвало, защото използваната технология е не просто различна, но и с безобразно качество.

Така една улица от 400 метра, която е затворена от 4 месеца и най-вероятно ще продължи да бъде затворена поне още толкова, ще има ремонтиран, полуремонтиран и не ремонтиран участък.

Всичко това ще доведе до бъдещи затваряния на улицата и спиране на трамваите, тоест нови неудобства за пътниците и загуби за бизнеса.

И след ремонт за 48 млн. лв. ул. Алабин няма да е напълно ремонтирана.

А всичко това можеше да бъде избегнато, ако кметът не беше пример за безотговорност и недалновидност. Явно Йорданка Фандъкова и екипът ѝ никога няма да прогледнат по-далеч от носа си и ще продължат с половинчати проекти, които не решават нито един проблем в цялост! Наистина толкова си могат!

Narod.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.