Хората на Кьовеши с операция "Дисплей" за ДДС измами в България и още 9 държави

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/horata-na-kyoveshi-s-operaciya-displey-za-dds-izmami-v-balgariya-i-oshte-9-darzhavi/44151 SvobodnoSlovo.eu
Хората на Кьовеши с операция "Дисплей" за ДДС измами в България и още 9 държави

Европейската прокуратура съобщи за операция, проведена в няколко страни от Блока, сред които и България, по разследване на измами с ДДС. Задържани са петима души, част от тях - у нас, се казва в прессъобщение на службата.

Операция "Дисплей" включва 10 държави-членки: Австрия , България, Чехия, Естония, Германия, Унгария, Литва, Холандия, Словакия и Словения.

Разследвани са трансгранични измами с ДДС.

Извършени са 61 претърсвания на офиси и домове на лица, пряко свързани с тях, като са арестувани петима души в Чехия, България и Словакия.

Престъпната дейност на групата, която стои зад трансграничната схема за измами с ДДС, е довела до приблизителни щети от 32 милиона евро.

Разследването на схемата за вътрешнообщностни измами с липсващ търговец започна през 2021 г., малко след началото на дейността на EPPO Европейската прокуратура и е едно от първите й разследвания.

frognews.bg

3 Коментара

Босилсковски

преди 1 година

Българите се самозаблудиха за "великата" прокурорка Кьовеши. Злите езици твърдят, че е назначена и покровителствана от Сорос. Защо се мълчи по явното нарушаване на множество закони от Лайен във връзка с ваксините? Мълчи се и за огромната корупция в европарламента. Поредното разочарование.

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Ще видим ли ние в нашите колониални медии, че и тука в свободното слово такива истини като тази. "Evil Walks Among Us: Child trafficking has become big business in America" Consider this: every two minutes, a child is bought and sold for sex. Гледайте ВСЕКИ ДВЕ МИНУТИ ДЕТЕ Е КУПЕНО И ПРОДАВАНО ЗА СЕКС. Не в православна Русия, а в страната на евроатлантическите ценности, Щатите, нашият стратегически партниор и с който трябва да сме в постоянна сингрия. Няма ли да се вразумят нашите политически подлоги някога??

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.