Кънчо Стойчев: "Продължаваме промяната" ще бъдат неприятно изненадани на нови избори

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/kancho-stoychev-prodalzhavame-promyanata-shte-badat-nepriyatno-iznenadani-na-novi-izbori/26488 SvobodnoSlovo.eu
Кънчо Стойчев: "Продължаваме промяната" ще бъдат неприятно изненадани на нови избори

Не става дума за подбора на самия кабинет, а става дума за формулата на кабинета. Това, което ГЕРБ-СДС направиха, е в правилна посока.

Това каза пред Радио "Фокус“ социологът Кънчо Стойчев.

"По-скоро този факт е добре да обсъждаме, а не самия персонален състав на кабинета. Акцент върху личностите, те са важни, но са важни в друг контекст. Тази формула би могла да има успех, според мен шансовете са малки, но не бих ги свел до нулата“.

Според него "Продължаваме промяната" са настроени да има избори, настроени са да не се съобразят с гласа на българския гласоподавател да се състави кабинет, макар и с по-къс хоризонт. "Считам, че ще бъдат неприятно изненадани при едни нови избори“.

Не очаквам обрат в партиите да подкрепят кабинет "Габровски“, смята Стойчев. "Това, което може да се случи в зала е по-скоро игра с кворума или някаква подкрепа от малка група. Това е теоретично възможно, но малко вероятно. И на ДПС, и на "Български възход“ политиката им е да се състави правителство.“

Най-голямата вероятност е да отидем на избори през март месец, прогнозира Стойчев. "Те няма да доведат до кой знае каква промяна. Това е силата на демократичния процес, че дава възможност на избирателя за препозициониране. Съотношенията в парламента може би няма да са същите, но ще бъдат подобни. Най-важното е политическите партии да преодолеят партийното си его, да застанат на ясни национални позиции и да жертват партийните си интереси в името на това България да се стабилизира през трудните времена“.

https://epicenter.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.