Валери Йорданов: На Александър Морфов му се показа, че или ще играеш по свирката ни или няма да твориш

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/valeri-yordanov-na-aleksandar-morfov-mu-se-pokaza-che-ili-shte-igraesh-po-svirkata-ni-ili-nyama-da-tvorish/172 SvobodnoSlovo.eu
Валери Йорданов: На Александър Морфов му се показа, че или ще играеш по свирката ни или няма да твориш

“Политиката няма място в театъра, особено в националния театър. На Александър Морфов за пореден път му се показа, че или ще играеш по свирката ни или няма да твориш. Човекът, който може да твори в цял свят, тук ние му казваме, че нямаме нужда от него”, заяви актьорът Валери Йорданов в ефира на bTV по повод скандала в Народния театър през последните две седмици.

На 29 октомври вратата на офиса на настоящия пиар на Народния театър Велислава Кръстева осъмна с изкъртена табелка и надписи: "ДПС", "Връзки с обществеността на Ахмед Доган" и "Изчезвай". Впоследствие режисьорът Александър Морфов призна, че той е "известният извършител и че не се е крил". Кръстева бе дългогодишен говорител на ДПС, бивш депутат и член на Комисията по култура и медии и бивш зам.-министър на културата.

“Това беше акт на протест, който беше предварително обявен с усмивка от самия Морфов пред колегите”, каза актьорът.

Той каза, че Морфов от два месеца се опитвал да води разговор и да направи нещо. “Колеги, които работеха повече от 15 години в театъра, биваха принудени да напускат със споразумения, които не са им угодни”, уточни Йорданов.

По думите му Александър Морфов е канен като режисьор из целия свят.

“Самият той няма нужда от пиар. Юристите ни казаха, че единственото, което може да искат от Александър Морфов, е да плати боядисването на вратата. Може и аз да я боядисам. Неговият протест обаче веднага беше използван политически. Политиката няма място в театъра”, добави Йорданов.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.