Жена с брада - политическият номер на Костя

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/zhena-s-brada-politicheskiyat-nomer-na-kostya/5709 SvobodnoSlovo.eu
Жена с брада - политическият номер на Костя

Някога по панаирите е имало всякакви атракции. Хората са се тълпили най-много пред жената с брада, гигантът с едно око и джуджетата-акробати. В зората на ХХ век особена популярност извоювала французойката Клементина Деле. Още като девойка тя се сдобила с гъста брада, но славата й се разнесла, когато се омъжила за местния пекар. Започнала да продава свои фотографии, но истинска известност постигнала по време на турнетата си из Европа. И спечелила доста пари, разбира се.

Подобен ефект търси и Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане“ в трупата на българския политически панаир. Той търси известност чрез постоянно присъствие в публичното и медийното пространство. За да е там, трябва да измисля „шокиращи неща“ за публиката. Нещо като жена с брада във вариант с политическо съдържание. ПР-тактиката му е насочена към атака на САЩ по всеки повод. Америка е в центъра на световното внимание, но освен одобрение тя търпи и критики. Да се възползваш от това е ПР-тактика. Присламчването към проекта „Славянски мир“ на Путин и Кремъл е част от същата ПР-хитрост.

И Костадинов вдига шум: Американският посланик Херо Мустафа да бъде привикана на килимчето, за да обясни как така републиканският конгресмен Клаудия Тени е заявила, че налагане на санкции срещу България заради нейното вето над Скопие е „възможен вариант“. Държавният департамент на САЩ ясно кометира, че няма такова нещо, но Костя настоява г-жа Мустафа да бъде извикана дори в Народното събрание.

Дни преди тази „акция“ Костадинов заплаши, че „Възраждане“ ще поведе протестиращи срещу „Зеления сертификат“ да нахлуят в парламента. Ако правителството не отмени „сертификата“ ще влезем и в Министерски съвет, - отсече ленинецът Костя. Не спира да ни „обещава“, че целта му е да управлява България. Дотогава очевидно е решил всеки ден да е пред очите ни.

Салвадор Дали на въпрос, защо толкова често се забърква в скандали, отговаря: Важното е да си известен, не е важно с какво. Друг вариант на същото е: Лоша реклама няма.

И Костадин Костадинов поддържа кресчендото.

Има обаче сериозен конкурент на тази писта. Заместникът му в партията и зам.-председател на НС Цончо Ганев заплаши колегите си народни представители от други партии, че „ще ги изнесем напред с краката“… (По време на протеста срещу „Зеления сертификат“ и ваксините.) Ганев очевидно има големи амбиции, които едва ли предвиждат дълго положение като в „Двама на люлката“ на Уилям Гибсън… В подобна ситуация единият винаги става излишен и въпросът не е "Дали", а "Кога".

Костя обаче мълчи като гроб за платените от Борисов 3 милиарда народна пара, за прокарването на тръбите на Турски/Руски поток през България. За прокарването им на сръбска територия масрафа е поет от руската Газпром. Затова се питаме, защо лидерът на „Възраждане“ не търси сметка на Крeмъл и на руския посланик в София? Отговор не чакаме.

Тъжното е, че немалко хора се връзват на евтините бабаитски номера а ла банкянския мачо. И забележете: Костя говори от името на народа. На целия народ.

А е така, защото годишно българинът чете половин книга, а финландецът - 17. Това обяснява и много други неща…

Жена с брада…

Емил Азар

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.