Израел уби спасителния екип, дошъл да спаси 6-годишната Хинд, след 12 дни я откриха мъртва

https://svobodnoslovo.eu/svyat/izrael-ubi-spasitelniya-ekip-doshal-da-spasi-6-godishnata-hind-sled-12-dni-ya-otkriha-martva/127219 SvobodnoSlovo.eu
Израел уби спасителния екип, дошъл да спаси 6-годишната Хинд, след 12 дни я откриха мъртва

6-годишната Хинд Раджаб и спасителният екип, дошъл да я евакуира, след като детето се е обадило на Спешна помощ. Снимки: X/Twitter

Търсенето на Хинд Раджаб, 6-годишното момиче от Газа, което се обади по телефона и помоли за помощ палестинския Червен полумесец, докато израелски войници стреляха по колата, в която е била със семейството си преди 12 дни, приключи с трагичен край. Запис от случилото се беше публикуван в социалните мрежи.

Палестинският Червен полумесец съобщи, че Хинд е намерена мъртва заедно с телата на петима от членовете на семейството си, в квартал Тал ал-Хауа в град Газа, в превозно средство, което е било заобиколено от израелски танкове. Червеният кръст и Червеният полумесец е международна хуманитарна организация, включваща 97 милиона доброволци от цял свят.

Палестинският Червен полумесец разкри, че линейката, изпратена да спаси Хинд и братовчедка й, която се е свързала с тях за помощ, е била намерена бомбардирана в района на Тал ал-Хава в град Газа, което е довело до убийството на членовете на екипа Юсуф Зейно и Ахмед Ал-Мадхун, 12 дни след като са загубили контакт с тях, съобщи Al Jazeera English.

Медиците са изчезнали, след като са предприели спасителна мисия за хванатото в капан дете, Хинд Раджаб, според палестинския Червен полумесец.

Хинд, заедно с чичо си, съпругата му и четирите им деца, е била в превозно средство, опитвайки се да намери безопасно място в северната част на Газа, когато са станали обект на израелска стрелба, съобщи палестинският Червен полумесец.

Преди 12 дни 15-годишната братовчедка на Хинд, Лаян Хамадех, отправя тревожна молба за помощ до спешните служби, обаждане, което е записано от Червения полумесец и в последствие публикувано в социалните мрежи. В записа детето говори с медик, през сълзи, и търси помощ.

„Те стрелят по нас. Танкът е точно до мен. Ние сме в колата, танкът е точно до нас“, плаче Лаян, на фона на интензивна стрелба.

След мълчанието на Лаян изстрелите спират. Медикът се опитва да комуникира с нея, като многократно казва: „Ало? Ало?“ За съжаление, отговор няма.

Сама, изпълнена със страх и затворена в колата с безжизнените тела на членовете на семейството си, Хинд спешно търси помощ.

„Елате да ме вземете. Ще дойдете ли да ме вземете? Толкова ме е страх, моля ви, елате!“, моли Хинд в аудиозапис на обаждането й до спешните служби.

Червеният полумесец съобщи, че нейните респонденти са останали на телефона с Хинд повече от три часа, докато линейката с парамедиците Юсуф Зейно и Ахмед Ал-Мадхун се е опитвала да я намери. Al Jazeera English публикува записа от разговора на малката Хинд, молеща за помощ.

През този период линейките не са имали достъп до района, тъй като той е бил считан за „затворена военна зона“ от нахлуващите израелски войски.

Рана ал-Факех, координатор на Червения полумесец, която е останала на телефона с малкото момиче по време на изпитанието, спомена, че Хинд е попитала колко е часът, тъй като е започвало да се смрачава.

„Страхувам се от тъмното“, е казало детето. На въпрос дали има стрелба край нея 6-годишното момиче отговаря: „Да. Елате да ме вземете“.

 

В официално изявление палестинският Червен полумесец съобщи, че техният спасителен екип е стигнал до мястото, където малкото момиче е било затворено в колата, близо до бензиностанция Fares, в 18:00 местно време.

Малко след това обаче е загубен контакт както със спасителния екип, така и с Хинд.

В продължение на 12 дни светът очакваше новини за тежкото положение на малкото момиче от Газа, което молеше за помощ, докато беше хванато в капан в превозно средство, подложено на израелска атака.

Остава неясно дали Хинд е убита при израелска стрелба или е умряла от глад и студ, с починали членове на семейството в колата, и в страх от тъмнината. В социалните мрежи бяха публикувани видеа от колата с детето и линейката, която е напълно изгоряла.

obektivno.bg

6 Коментара

Ще трябва

преди 2 месеца

да пренапишем международното право, за да легитимираме военната операция в Газа, или поне да добавим член, че "богоизбраните", са със специален статут, по отношение на правилата. Що ли не чувам вопли откъм трибунала в Хага?

Коментирай

КОМЕНТИРАЙ

преди 2 месеца

ГЕЙсащ, ГЕЙанглия и ЕС трескаво плямпат: Браво, браво, така трябва, евроатлантически ценности са това!!

Коментирай

Борис

преди 2 месеца

Май някои са си заслужавали Холокоста!

Коментирай

Борис

преди 2 месеца

Май някои са си заслужавали Холокоста!

Коментирай

Чичо

преди 2 месеца

Спомням си за една осъдена германка, затова, че написала в свое изследване - нямало е Холокост!!!

Коментирай

Антарес

преди 2 месеца

Евреите са ракът, който ще умори човечеството...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.