Ръководството на МВР на Украйна загина в катастрофа с вертолет край Киев

https://svobodnoslovo.eu/svyat/rakovodstvoto-na-mvr-na-ukrayna-zagina-v-katastrofa-s-vertolet-kray-kiev/43960 SvobodnoSlovo.eu
Ръководството на МВР на Украйна загина в катастрофа с вертолет край Киев

Ръководителите на украинското вътрешното министерство загинаха в катастрофа на хеликоптер отдалечения на 30 километра от Киев град-сателит Бровари, съобщи шефът на полицията Игор Клименко. Вертолетът, с който е летял екипът на МВР, е на Министерството на извънредните ситуации.

"Ръководството на МВР - министърът (Денис Монастирски), първият заместник-министър (Евгени Енин) и държавният секретар (Юрий Лубкович) - загинаха при самолетната катастрофа. Засега е известно, че са загинали общо 16 души, включително две деца. Девет от тях бяха на борда", пише Клименко на страницата си във Facebook.

По думите му 22-ма ранени са настанени в болница, от които 10 деца. Първоначално бе съобщено за деветима загинали, но по-късно стана ясно, че броят им е 18, включително три деца, ранените са 29, като 15 от тях са деца.  

Всички служби за спешна помощ работят на мястото на инцидента.

Според съветника на Монастирски Антон Герашченко хеликоптерът е летял ниско при слаба видимост заради мъглата.

"Било ли е това диверсия, неизправност на техниката, нарушение на правилата за безопасност, скоро ще узнаем", каза Герашченко.

https://offnews.bg/

2 Коментара

Генчо Гунчев

преди 1 година

Да не дава, Господ! Макар, че и при нас министрите убиват дацата ни, но не така деректно и с по рафинирани, предимно икономически методи!

Коментирай

RedHotShittyDiaper

преди 1 година

Самозабравили се бандеровци направили поредният терористичен акт над детска градина! Най-голямата им трагедия е, че този път не могат да го препишат на Русия.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.