Владимир Чуков: Хутите направиха всичко възможно да влязат в дневния ред на американската политика

https://svobodnoslovo.eu/svyat/vladimir-chukov-hutite-napraviha-vsichko-vazmozhno-da-vlyazat-v-dnevniya-red-na-amerikanskata-politika/138722 SvobodnoSlovo.eu
Владимир Чуков: Хутите направиха всичко възможно да влязат в дневния ред на американската политика

Хутите направиха всичко възможно да влязат в дневния ред на американската политика. Това заяви в БНТ "Денят започва" арабистът Владимир Чуков по повод новата ескалация на напрежението между йеменските хути и Израел.

Темата с хутите е пряко свързана със САЩ. Нека да отбележим, че днес се очаква Бенямин Нетаняху да отпътува за Вашингтон. Той има планирана среща с Джо Байдън утре. Хутите със сигурност ще влязат в темите за разговор на двамата ръководители. Атаката на дрона е бил насочен към американското консулство в Тел Авив. Идеята е хутите да се настанят в дневния ред на американската политика. Близкият изток си остава едно от големите предизвикателства към бъдещия американски президент, категоричен е Чуков.

Той обясни, че ако Доналд Тръмп бъде избран за президент на САЩ, той ще има безрезервната подкрепа към Израел, само че не към Бенямин Нетаняху.

Израел удари Ходейда, където е "Галакси Лийдър" с двама българи сред екипажа

Относно размяната на удари между хутите и Ираел, Чуков коментира:

Деескалация на напрежението между Иран и Израел няма и не може да има. Определени политически кръгове, които черпят своята сила от религията, не могат да се договорят за бъдещето на държавата в Израел. Докато в Иран властта е доминирана от доктрината на джафаритите, представена от духовния ръководител, юриста-богослов Али Хаменей. Можем да очакваме нещо като примирие, което се търси чрез посредници. След разменените удари между хутите и Израел, президентът на Египет е поискал посредничеството на султаната Оман.

cross

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.