Зеленски: Невъзможно е да се прави сравнение между загубата на хора и загубата на територия

https://svobodnoslovo.eu/svyat/zelenski-nevazmozhno-e-da-se-pravi-sravnenie-mezhdu-zagubata-na-hora-i-zagubata-na-teritoriya/138694 SvobodnoSlovo.eu
Зеленски: Невъзможно е да се прави сравнение между загубата на хора и загубата на територия

Невъзможно е да се прави сравнение между загубата на хора и загубата на територия. Хората са важни, но това не означава, че Украйна е готова да се откаже от 30% от територията си. Това изтъкна президентът на Украйна Володимир Зеленски в интервю за британската телевизия Би Би Си, съобщи Укринформ, цитирано от БТА.

„Някои питат: кое е по-важно за вас – територията или хората? Как може да се прави сравнение между такива неща? Хората са на първо място. Важни са хората. Но това не означава, че можем да се откажем от 30% от нашата земя,“ каза Зеленски в интервюто, което е дал по време на посещението си в Обединеното кралство по-рано тази седмица.

Освен това, по негово мнение, никой не може да бъде сигурен, че руснаците няма да стигнат и по-далеч и че замразяването на конфликта гарантира мир.

„Той вече беше замразяван. Кой каза, че Путин не иска просто да ни унищожи? Той иска да го направи. Той иска да върне Съветския съюз и да бъде начело до края на дните си,“ добави президентът.

Зеленски подчерта още, че на Путин не може да се има доверие, затова вариантите за вероятен край на войната трябва да бъдат обстойно обсъдени и оценени.

Както беше съобщено, президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че при наличие на единство и следване на формата на форума за мир, може да бъде направен опит да се сложи край на горещия етап от руско-украинската война до края на тази година, отбелязва Укринформ.

https://fakti.bg/

4 Коментара

Мирмидон

1 month before

Ама разбира се, докато не изпукат всички укри, Зелю няма да спре. Накрая Украйна ще стане Съединени Еврейски щати.

Коментирай

Посетител

1 month before

Хората му били по-важни... Ти да видиш! А кой настояваше да не се изоставя Бахмут? А Авдеевка? А... Всички тези места, които станаха синоним на месомелачка?! Един украински полеви командир признава: - Официално ни говорят "пазете хората!", очи в очи казваха: - Не ми пука колко ще загинат! Не изоставяй позицията си! - Лицемер и лъжец!

Коментирай

Мда

1 month before

Наркото е вече в трета фаза според модела на Кюблер-Рос: Петте фази са : 1. Отричане; 2. Гняв; 3. Пазарене; 4. Депресия; 5. Приемане. Първите две всички ги видяха... Очевидно вече е в трета фаза - допуска преговори с Русия, с цел пазарене, опитва се да се аргументира загуба на територии... Остава само още една стъпка до приемането на фактите, каквито са...

Коментирай

BLIMAN

1 month before

..Западът е виновен за Ковида, и за войната Русия-Украйна....а този който печели от това е джуджто Зеленски. Крайно време е да го ликвидират и то точно тези, за чийто живот не него не му пука.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.