АМЕРИКАНОКРАЦИЯ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/amerikanokraciya/20236 SvobodnoSlovo.eu
АМЕРИКАНОКРАЦИЯ

Какво значи тук някакъв си смисъл? Не се спряха световните „демократи”! Майк Помпейо заяви, че „САЩ ще преминат към дела срещу тези, които се противопоставят на демокрацията във Венецуела.”. Явно там, където има петрол, демокрацията трябва да бъде налагана с танкове и бомби, най-вече с участието на САЩ. Явно ексцентричната мисъл, че всеки народ сам трябва да определя какво да прави, не минава през мисълта на янките.

Защото всъщност „демокрация” по определение е власт на народа. На народа, който си определя управлението, не на американския народ. Иначе определението щеше да бъде: „власт на американците” , тоест АМЕРИКАНОКРАЦИЯ. Май трябва да преосмислим смисъла на някои думи....като гледаме действията.

И както винаги в разсъжденията си, ще призова за здрав разум. Повечето хора не се замислят върху това, което чуват и което говорят. БЕЗКРИТИЧНИ СА. Или повърхностно мислят.

Да видим ГОЛАТА ИСТИНА:

- САЩ са бивша британска колония, в която заселниците са предимно леки жени, авантюристи и престъпници, разкарани от континента заради липсата на морал и нарушаването на законите. Това е ядрото на американския народ. Гените се предават на поколенията.

- САЩ започнаха да се месят в световните проблеми, след Втората Световна война, когато Европа беше омаломощена от битките и обезкръвяването на народите й. Решиха, че това е техният шанс да станат световен господар. При което всичките им усилия се съсредоточиха върху отслабването на Европа, разединение и подозрение.

- САЩ в собствената им страна: а/ страната, в която най-късно е отменено РОБСТВОТО и изградена с труда на милиони роби от Африка, отвлечени от родните им места и продавани като стока на великите американци; б/ страната, която на практика е окупирала ЧУЖДИ земи – на индианците, които последователно са били избити, натирени в резервати, подхвърляни са им заразени одеала с едра шарка, умишлено са алкохолизирани и заразявани с болести, ЗА ДА ОСВОБОДЯТ ЗЕМИТЕ СИ ЗА ВЕЛИКИТЕ ДЕМОКРАТИ НА СВЕТА; в/ страната, която ВИНАГИ ВОЮВА НА ЧУЖДА И ЗА ЧУЖДА ЗЕМЯ – опитаха се да наложат демокрация във Виетнам – с напалм /и все се сещам за „Апокалипсис сега” – „Вкусът на победата има мириса на напалм рано сутрин”/, с нечовешко и жестоко избиване на цивилното население, с отравяне на земята и водата на ЧУЖД НАРОД, опитаха се да наложат демокрация /красиво наречена „Арабска пролет”/ в Сирия, Ирак, Либия....руини и пепел подир демократите остана. Спомняте ли си химическото и биологично оръжи на Саддам Хюсеин – мдааа, маааалка грешка, нямало такова. Но това беше поводът американските войски да влезят в ЧУЖДА ДЪРЖАВА на другия край на света, за да налагат демокрация, която никой не и иска. Но пък те искат ПЕТРОЛ. Подкрепяха Саддам, Осама бен Ладен беше техен продукт, който подкрепяха. ИДИЛ и Ислямска държава са техни проекти. За да всяват смут, бунтове, разправии и войни по света, за да могат победоносно след това да влязат в отслабените от предизвикани от тях проблеми държави и да ги превърнат в колонии с назначени от тях управници.

- САЩ са ДЛЪЖНИК. Най-големият външен дълг в света. Най-големият им кредитор – Китай и Япония. Срещу които сега започват атаки. Особено Китай. И Русия. Защото им пречи да завладеят света. Но за да оцелеят американците, трябва да водят войни. ВОЙНАТА Е ТЕХНИЯТ БИЗНЕС!

- САЩ са виновникът за глада, ако го има във Венецуела. Защото наложиха ембарго и забрана за внос и износ на стоки. Не им хареса, че Венецуела отказа да търгува с американски долари и съответно да е зависима от тях. А сега се позовават на глада, КОЙТО ТЕ ПРЕДИЗВИКАХА, за да настройват света срещу законно избрания президент, който за тях не иска да сложи наколенки.

- В САЩ има стотици хиляди осакатени физически и психически американци. Пострадали заради манията за власт на правителството си. И дали се чувстват, че са се били за родината си? Или за парите на тези, които управляват света?

Поне си признайте, кравари! Не искате демокрация, а АМЕРИКАНОКРАЦИЯ!

Елена Гунчева

Снимка на Елен Гунчева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.