БЯСНОТО КУЧЕ НЕ РАЗБИРА ОТ ХУМАННОСТ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/byasnoto-kuche-ne-razbira-ot-humannost/143753 SvobodnoSlovo.eu
БЯСНОТО КУЧЕ НЕ РАЗБИРА ОТ ХУМАННОСТ

 

Веднъж отдалеч видях бясно куче. Атавистичен страх ме скова, изглеждаше доста едро, с проточени лиги и озъбено. Та тогава един селянин ми каза, че бясното куче не разбира като му покажеш тояга или го замеряш с камъни. Бесът го кара да напада, дори когато знае, че ще получи удари. Бясното куче не разбира от благодарност, от толерантност, на всяко човешко съчувствие ще отговори като прегризе гърла. 

Бясното куче може да зарази и други с бяс. И колкото и да се опитваме да спазваме етика, хуманност и цивилизованост, начинът на справяне с подобна напаст е само един.

Та такива ми ти ветеринарни истории.....

Елена Гунчева-Гривова

3 Коментара

Висарион

1 day before

Какво точно описание на истинското си същност е направила Елена Гунчева-Гривова, нямам какво да добавя. Това постижение тя е достигнала, черпейки вдъхновение от образа си в огледалото. Краят също ми хареса. Браво Елена, браво Пеефска!

Коментирай

Гошо Умното

1 day before

Ако под бясно куче има предвид онова от Банкя,то тя е напълно права

Коментирай

,357

19 hours before

Бясно куче, дали се казва Чоко, Боко, Шиши или Биби се лекуве само с куршум. Нали така, "ПееФско Слово"?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.