ЦЕЛУВАЙ РЪКА НА БЪЛГАРИТЕ, МУТРО!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/celuvay-raka-na-balgarite-mutro/19130 SvobodnoSlovo.eu
ЦЕЛУВАЙ РЪКА НА БЪЛГАРИТЕ, МУТРО!

Нагледахме се последните месеци на Баце, как обикаля като улав разни цехчета и се снима нахилен с разни немски, турски и австрийски инвеститори, вложили по няколко милиона евро в дребни предприятия. Открили били работни места, имало заплати.

Всъщност фактите са други - инвеститорите бягат от Територията, а по данни на БНБ от началото на годината до април 2019 г., преките чуждестранни инвестиции в страната са отрицателни в размер на едва 55 млн. евро., при 65,6 млн. евро година по-рано.

Толкоз за чуждестранните инвеститори. Всъщност най-големите инвеститори на Територията са българите зад граница - прогонените от шайката и от некадърните правителства през последните 30 години. Които пращат пари на близките си, за да не умрат в мизерия. И Бойко, вместо да се снимаш нахилен с турски и немски бизнесмени, отиди целуни ръка на българските пенсионери, чиито деца прогони далеч от родината, и които пращат пари, за да не умрат родителите им от глад заради твоите мизерни пенсии. Върви поискай прошка от децата, които виждат родителите си само по скайп, пак защото заради теб никой тук не може да се издържа нормално и е принуден да бяга. Да, да бяга от катастрофата, която причини на държавата.

От началото на годината до април българите зад граница са пратили над 400 МИЛИОНА ЕВРО. Вероятно сумата е доста по-голяма, защото се отчитат само официалните банкови преводи. По 3,5 милиона евро на ден! Изгнаниците, прогонени от ГЕРБ. Тези, които работят за чужди държави, за да живеят нормално те и близките им. Защото в проспериращата ти държава дори с две дипломи не може да си позволиш луксовете, които и най-мизерният политик си позволява.

Напълни Територията с опустели села, с изоставени старци, с разплакани деца, които виждат мама само по скайп, с израснали без надзор тийнейджъри, на които родителите берат ягоди някъде из цивилизованата ти Европа, напълни Територията с работещи бедни, на които единствената им мечта е да се махнат оттук. Изгони младите, изгони кадърните, изгони образованите, изгони и необразованите, изгони всеки, който имаше мечти. И се подиграваш

Не те ли е срам, мутро? Прогони младите хора, прогони родителите на деца, които останаха тук да се отглеждат от баби и дядовци, прогони децата, които оставиха възрастните си родители и работят и им пращат пари, за да не умрат от глад. Пращат пари, за да работи икономиката ни. А ти, вместо благодарност, се отнасяш с презрение към тях, защото били "избягали" и се опитваш да печелиш на техен гръб. Прати ли им писма да се връщат, както беше намислил?! Интересно ми е какво биха ти отговорили. Цензурирана версия, разбира се....

Така че, следващият път като се снимаш с някой "гоуем инвеститор", си спомни, че най-големите инвеститори са българите и винаги ще те проклинат заради разделените си семейства и самотните гробове!

Елена Гунчева

Снимка на Елена Гунчева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.