ДИКТАТУРАТА НА БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/diktaturata-na-balgaroubiycite/17226 SvobodnoSlovo.eu
ДИКТАТУРАТА НА БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ

Перник все още няма вода. Освен приказките и размятаните решения, на практика нищо не се случва по въпроса. В същото време язовир "Студена" навлиза в мъртъв обем. Как ще издържи цял голям град на продължаващо месеци пълно безводие?

- Въздухът продължава да трови. Боклуците продължават да влизат през КПП-тата, защото били "инвестиция". Трябвало да се пазят работни места. Няма данни за независимо изследване кои ТЕЦ-ове могат да горят боклука и при какви показатели. Няма данни колко от фините прахови частици във въздуха се дължат на изгорените боклуци.

- Реките умират. Заради алчността на приближени до властта бизнесмени, които спестяват от пречиствателни станции.

- 35 000 българи всяка година напускат България. Огромната част от тях не се завръщат. Няма и да се върнат заради 1200 лева за шест месеца. Това е подигравка. Бягат мозъците, а не зад...е. Евакуират се от бедстващата територия.

- Минимумът за оцеляване е 602 лева. Минималната пенсия е 250 лева и то след няколко месеца. Как живеят пенсионерите, никой от държавата не пита. Никой не пита къде са парите от Сребърния фонд, нито двата милиарда от здравните осигуровки, които Дянков взе.

- Бизнесът умира. Дребният семеен бизнес е поставен в невъзможни за оцеляване условия. Непрестанните проверки, съчетани с корупционна практика, постоянни промени в законите, изискващи нови и нови инвестиции - пример касовите апарати и софтуер към НАП, правят невъзможна работата. Големите чужди търговски вериги пък поставят под натиск производителите и правят некоректен дъмпинг на малкия бизнес.

- Няма почти българин без кредит и ипотека. Допускането на бързите кредити и абсурдните лихви по тях, съчетано с пълна липса на защита на длъжника, доведоха много хора до пропастта на мизерията. Държавата защитава банките, финансовите къщи за кредити и частните съдебни изпълнители. Народът работи само за кредити и сметки.

- Външна политика, подчинена на лични и конюнктурни интереси на управляващите, без да се вслушват във волята на народа. Пропастта между управляващ елит и народ става непреодолима.

- Липса на сигурност. Полицията изпълнява единствено функцията да опазва управляващите. Няма сигурност дори посред бял ден в центъра на големите градове. Заради знаем коя престъпност селата са обезлюдени.

- Българчета  не се раждат. Българите и българките са заети да оцеляват и да работят, за да плащат данъци и сметки. В същото време катастрофата на патриархалното възпитание и народностни и семейни ценности, отказват много млади хора  от намерението за създаване на семейство.

- Правна несигурност. Всеки закон се променя по няколко пъти и обикновено несполучливо. Нито гражданите, нито бизнесът могат да планират бъдещето си.

И още много, много проблеми......

Та сега как да наричаме тези, които ни го причиниха, освен национални  предатели?

Елена Гунчева

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.