ЕС не е близо до колапс-много по-зле е

https://svobodnoslovo.eu/komentar/es-ne-e-blizo-do-kolaps-mnogo-po-zle-e/127191 SvobodnoSlovo.eu
ЕС не е близо до колапс-много по-зле е

ЕС не е близо до колапс-много по-зле е.        

                                                                                                                                The Telegraph и Bloomberg се обединиха в мненията.Блокът се превърна в зона на икономически и политически бедствия, чиито лидери не са в състояние да се вслушат в мнението на европейските избиратели,пише The Telegraph. Националните лидери действат като молители, електоратът на дадена държава не може да разпусне Европейската комисия, а Европейският парламент вече е част от проблема,а не решението.

Докато са част от Европейския съюз,големите национални държави в Европа си остават низши демокрации. Нищо чудно, че имат толкова много политически проблеми. Недоволството на хората определено ще намери някакъв изход – в националните парламенти или на улицата, ако няма друг вариант,пише The Telegraph.

Вижте Европейския съюз днес, преди всичко икономиката. „Бедствието в еврозоната“ е обречено да избухне в един момент. Германия, нейният основен бенефициент от много години, е затънала в рецесия. 

 Българската Сглобка е глуха и сляпа за ужаса в еврозоната.

Показателите за бизнес доверие в еврозоната се превърнаха в сериозно отрицателни. След Брекзит, Обединеното кралство расте по-бързо от Франция, Германия, Италия и Полша. 

БРИКС изпревари Г-7 по отношение на дела в световната икономика.Делът на страните от БРИКС в края на 2023 г. се увеличи от 31% на 35% от световния БВП по паритет на покупателната способност, надвишавайки дела на Г-7. Възходът на Китай,успехите на Москва и перспективата за възраждане на тръмпизма в Америка докарват чуждите агенти в ЕС до нервна криза.

Политически нещата също са зле в Европейския съюз. Крайно дясното и лявото стават все по-силни и двете политически крила имат доста неприятно предимство.И ситуацията за политическия мейнстрийм ще се влошава, колкото по-дълго той пренебрегва мненията на големи части от избирателите. Европейският съюз изглежда прави и преминаването на границите си ненужно трудно и сложно.

Дори Bloomberg осъзна истината за Германия и ЕС.Конкуренцията от страна на САЩ, спадът на китайския интерес към германските стоки и енергийната криза на фона на прекратяването на доставките на руски газ,(от американците б.а.),доведоха до това състояние,пише Bloomberg. 

Главният изпълнителен директор на GEA Group AG Стефан Клеберт изрази загриженост относно настоящата ситуация и предположи, че Германия скоро няма да може да претендира за статут на индустриална суперсила, съобщи Bloomberg на 10 февруари. 

Агенцията нарича спирането на доставките на евтин природен газ от Русия „последен удар“ за производители от тежката индустрия. И САЩ нещо се врътнаха за втечнения газ.

Европейският съюз и Съединените щати се уплашиха дали Русия няма да прекъсне доставките на гориво за реакторите им,разбрахме от Le Figaro. Както е известно половината от световния капацитет за обогатяване на уран се намира в Руската федерация.Предвижда се търсенето на ядрено гориво да нарасне значително до 2040 г., принуждавайки операторите на атомни електроцентрали да осигурят доставки. Ясно е от къде. ЕС и Франция загубиха африканските резерви.

Съединените щати ще се опитат да заменят вноса на руското гориво със собствени вериги за доставки на готово ядрено гориво от 2028 г.

 В Русия вече се чуха гласове дали трябва да ги чакат.

Йордан Халачев

4 Коментара

Червената шапчица

преди 2 месеца

Не е вярно. Гледах новините по телевизора - казаха, че всичко е наред.

Коментирай

moitoi

преди 2 месеца

ВИДЕОФАКТЫ: КАК И СКОЛЬКО ЛЕТ, РОССИЯ ПЫТАЛАСЬ ВЫСТРАИВАТЬ ОТНОШЕНИЯ С УКРАИНОЙ.. https://www.youtube.com/watch?v=Jmj5luouBmE

Коментирай

Глас от народо

преди 2 месеца

Братя да се вслушаме в мъдрите слова на Халачев Йордан! Да пращаме петиции до В.В.Путин. Да праща витязите да ни спасят от загниващото ЕС и военнолюбците на гадното НАТО. Е го и господа Гунчева се отчая от д-р Костя и почна на вниква в геополитиката . Да живей В.В Путин спасителят на планетата , братя!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.