Крадливите и некадърни "политици" назначават в администрацията още по-крадливите си и още по-некадърни роднини и съратници по кражбите

https://svobodnoslovo.eu/komentar/kradlivite-i-nekadarni-politici-naznachavat-v-administraciyata-oshte-po-kradlivite-si-i-oshte-po-nekadarni-rodnini-i-saratnici-po-krazhbite/26149 SvobodnoSlovo.eu
Крадливите и некадърни "политици" назначават в администрацията още по-крадливите си и още по-некадърни роднини и съратници по кражбите

Живеем на територия, която се управлява от крадливи и некадърни "политици". Крадливите и некадърни "политици" назначават в администрацията още по-крадливите си и още по-некадърни роднини и съратници по кражбите.

Обитаваме територия, в която дори кантонерите са роднини и съратници на крадливите и некадърни политици. Някой такъв кантонер, някой бай Пешо*, е бил длъжен поне веднъж седмично да влезе в тунел "Ечемишка", да огледа обстановката, включително и състоянието на осветителните тела, и ако забележи нередности, да се обади, където и комуто трябва, а КАТ-"Пътна полиция" да спре движението и да го организира по безопасни алтернативни пътища.

Бай Пешо обаче се е запил с приятели, или е хвърлял белот в някоя селска кръчма от сервитутната зона на АМ "Хемус", не е направил ревизия на тунелите и в резултат на това бай Пешо днес уби една жена и рани тежко спътника й. Защото една греда от осветителната система на проклетия тунел "Ечемишка" внезапно се откърти и падна върху колата на жената и нейния спътник.

Бай Пешо тая вечер пак ще пие с приятели и ще хвърля мазните карти в кръчмата. Защото бай Пешо е назначен на тая длъжност с ходатайството на шурея си, който има братовчед някъде в йерархията на управляващата партия и неините съучастници.

Никой няма да хване за яката бай Пешо и да хвърли на прокурора. Защото бай Пешо има закрила, политически чадър. Бай Пешо и любовта към алкохола и картите в работно време ще убият и наранят още много хора. Бй Пешо сигурно има и високопоставен в администрацията баджанак. Или братовчед. Това, че бай Пешо е тъп и безотговорен ще остане неизвестно, дълбоко засекретено и само балдъзата на бай Пешо, която е секретарка в общината ще се досети за какво става дума, но няма да разкаже никому своите догадки.

Така ще мине животът на бай Пешо - дребни шмекерлъци, тарикатлъци и други далаверки. Така ще минат и нашите животи - в наблюдение на тарикатлъците и шмекериите на бай Пешо и подобните му. В тунелите и не само там, ще мрат и ще страдат хора - аз, ти, то, тя, ние. Но не и те!

P. S. Аз и близките ми почти всеки ден преминаваме през тунелите на АМ "Хемус". Искам бай Пешо и членовете на неговата банда да бъдат затворени в тунелите! И да зазидаме входовете и изходите на тръбите на тия тунели! А бай Пешо и мръсната му банда да останат в тунелите завинаги!

* Бай Пешо може да се казва всякак. Може да е бай Иван, бай Хасан, Моше или Авраам.

Любо КОЛЬОВСКИ

Резултат с изображение за Любомир Кольовски

 

https://www.facebook.com/ecohunter12?fref=ts

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.