МАЛКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕТЮДИ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/malki-politicheski-etyudi-2/53093 SvobodnoSlovo.eu
МАЛКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕТЮДИ

 

Като признавам първа, че нито имам специални познания и информация, нито ми говорят звездите, нито съм медиум, ще се опитам да направя кратък анализ на ситуацията:

- САЩ деградират от ден на ден все повече. На всички става ясно, че президентът им има сериозни ментални и старчески проблеми, които го правят напълно негоден за вземане на каквито и да било решения извън това кога да отиде до тоалетната. Вътрешните проблеми в САЩ ескалират, инцидентите също. Агресията сред гражданите им, увеличаването на бездомните, на нелекуваните душевноболни, се увеличава. Склонна съм да мисля също, че там може да се стигне до гражданска война. Много зависи дали ще устискат до новите президентски избори и какъв ще е резултатът. Опасното е, че точно като сенилният старец начело, не осъзнават размера на катастрофата в света, която предизвикват. 

- В Русия текат логични процеси. Никой никога не е твърдял, че водещото в Русия е демокрацията, но да не забравяме, че това е империя. Русия и Китай не могат да се управляват като демокрации. На Путин му трябваха десетилетия, за да се подготви за днешните действия - най-вече икономически, военно, и най-вежното - дипломатически. От съсипаната Русия при Елцин не остана и следа. Русия отново плаши англоц...тите и става заплаха за новия световен ред, който те предвиждат. Войната в Украйна на всички е ясно как ще завърши. Жалкото е, че в тази война между САЩ и Русия, невинните животи на пешките бяха прежалени. Но залогът е много голям. Не за територии. За ценности и цивилизационен избор. Продължителността на войната се отразява негативно най-вече на ЕС и САЩ. Колкото и да се печатат пари, ресурси не могат да се принтират и печатат. Може да си напечатате един милион долара, но не можете да си напечатате автомобилни части, стомана, дървесина, пшеница и т.н. 

- ЕС отива към логичния си край. В кръга на майтапа ще отбележа, че задобряваме. По-рано ни трябваха столетия, за да съсипем империи, сега само за десетилетия се справяме. ЕС се ръководи от хора, които дори в най-широк смисъл на думата не могат да бъдат приети за нормални. Натрапването на джендъридеологията, ваксините, а сега и храненето с насекоми, ще произведе обратният ефект за тези, които се опитват да променят света. У всеки човек и народ има една граница, която, ако бъде премината, задейства инстинкта му за оцеляване. Тази граница почти беше мината през ковид истерията. Съпротивата тогава беше сериозна. Сега вече се вижда защо. Въпросът е дали ще има осъдени - по света и в България. ЕС забрави ценностите си - свобода, братство, демокрация, човешки ценности, икономическа стабилност. Съюзът се превърна в сатанистки, обслужващ англоцц.е.

- България е в безвремието. Унищожението е на една крачка от нас, но малко са тези, които го осъзнават. Малко са тези, които се опитват да спрат българите да се хвърлят в поредната национална катастрофа, която може и да е последна. Българите, с продухани от соросоидите мозъци, си въобразяват, че с мирни протести и избори могат да променят нещо. Не могат. На територията на колонията всичко отдавна се решава на Козяк. Няма опозиция, няма съпротива. Поне сред политическите партии, които имат някакъв шанс да бъдат допуснати до парламента. Не избрани - допуснати. Има бутафорна опозиция, която обира протестният вот, за да няма неконтролирани неща на територията. Докато едните ви убеждават в едно, другите се противопоставят на думи, а на дела подкрепят първите. И едните и другите получават указания и плащания от едно място - от Козяк. Само пълните наивници си въобразяват, че някоя случайна неконтролирана партия може да влезе в парламента. Убеждават ни точно американските медии, че демокрацията изисква мирно разрешаване на всички проблеми. В историята таквоз чудо като мирна промяна не се е случвало. Смазочното масло на историята винаги е кръвта. Единственият избор, който можем да направим е, дали да се изправим и да се борим с риск да пролеем кръвта си, или тихо и позорно да измрем като нация по диваните, докато псуваме политиците. Няма друг избор, колкото и да ни се иска да ни отмине тази горчива чаша.

- Поредните избори ще са поредното доказателство за пълното овладяване на територията от Козяк. Ние имаме един полезен ход, какъвто сме имали и през 1878 година. Както се казва, на един гьол разстояние сме от друга велика сила, която може да се противопостави на американците. И която засега е доказала, че се грижи за съюзниците си, без да ги превръща в колониални аборигени. Мислете, българи, иначе диванът ще е лобното ви място! Погледнете децата си. Представете си ги на фронта, биещи се за американските интереси, разкъсвани, взривявани, клани. Представихте ли си го? А сега избирайте - дали да се вдигаме или да гласуваме?

Елена Гунчева-Гривова

4 Коментара

Синята барета

преди 1 година

Франция е пред затваряне. Напълно . Масови протести и стачки. Нищо не работи. Хората там са потомци на ония от великата френска революция и знаят как се прави това. Тук зрее друг вид съпротива - бунта на мравките. Ако не знаете какви е това, стъпете в един мравуняк с голи крака.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 1 година

Думи, които отекват като камбана! Думи, които будят!

Коментирай

Ханко Брат

преди 1 година

Така значи, Гунчева, да си седим по диваните и да не гласуваме. А после се надяваш диванният протест да прерасне в нещо значимо? Надявай се! Герберасти и турчоля по команда ще идат до урните и ще гласуват- А българите ще псуват пред екраните, така ли? Вместо да призоваваш за масово гласуване, ти предпочиташ без бой да се оставим в ръцете на войнолюбците. Предателка си ти, Гунчева, предателка. От най-гнусните. Защото си прикрита. Другите поне са ясни. А ти, Върбанова, мисли преди да аплодираш!

Коментирай

Босилсковски

преди 1 година

Жана д'Арк или Раймонда Диен - изберете сами. Ленче мари, ти ли с голи гърди ще поведеш народа? Стига си празнословила и заблуждавала, на теб вече никой не вярва. Веднъж предател - завинаги предател!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.