Мързеливите борци за правда и за свобода сте вие

https://svobodnoslovo.eu/komentar/marzelivite-borci-za-pravda-i-za-svoboda-ste-vie/13612 SvobodnoSlovo.eu
Мързеливите борци за правда и за свобода сте вие

Мързеливите борци за правда и за свобода сте вие!

Този профил с 350 хиляди последователи трябва да се закрие. В тия бурни времена вие престанахте да ни пишете за помощ, а писмата ви се увеличиха неимоверно като брой.

Драги зрители, вас ви мързи да пишете и просто пращате атачнати видеа, снимки и гласови съобщения, които ние трябва да разгадаваме. Това е идиотска работа. Това е национален инфантилизъм, братя, да пишете на редакцията, за да ви върнат парите от Кауфланд за паприкованата сланина.

Направете две неща, ще ви помоля:

1. Пишете ни кратко, с думи, на кирилица за един ваш прост, човешки проблем. Не пишете анонимно. Обяснявайте просто. Ако ми отворите пощата, ще видите, че всичко са комунални оплаквания, за вода и пътища, идеи как аз да оправя държавата ( вие сте заети да се криете и да си пазите работата), както и обвинения, че журналистите нищо не правят за Освобождението. Плюс ругатни и похвали, плюс писмо за правата на кучетата да се возят в автобус. Доплака ми си от тия писма. Зад тях няма хора, а овча тъга, че нещата в стадото не се получават. Преди тази тъга беше вербална. Сега е електронно мучене. Загадъчно.

В тая тъга като костилка се крие идеята, че можете да се “оправите” поединично. Че животът е книга за оплаквания, а не упътване за сражение. В нея е проблемът, овчата тъга, че Султана не ни е длъжен с нищо, но журналистите са виновни за стригането и колитбата. А, и дребните заяждания за чуждици и запетайки, все едно липсата на запетая компрометира написана истина.

2. Второто нещо е - набийте всеки, който ви пречи да живеете нормално. Така се прави прогрес, винаги и навсякъде. С учтивости стигнахме дотук. И да, аз съм виновен:))

Няма да отваряме даже атачменти вече в тая поща, нямаме хора. Само писма на кирилица. Кратки, лични, неанонимно написани, от хора, които искат да се снимат. Ние правим филми. Ремонтирайте си държавата и пътя с тоя, който я е развалил.

Има го във фейсбук, пишете му за пътища, води и кучета.

Мартин КАРБОВСКИ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.