Мутри и зрелища

https://svobodnoslovo.eu/komentar/mutri-i-zrelishta/17182 SvobodnoSlovo.eu
Мутри и зрелища

Хляб и зрелища. Засега само зрелищата. Тези дни циркът в държавата е на високо ниво. Божков, лотарията, Гешев, СМС-те от Президентството, къде точно е Божков.

Ето днес например разбираме, че Божков е изнасилил стотици жени. Като адвокат бих препоръчала незабавно да започнат да го съдят за обезщетение, а останалите неизнасилени да го съдим за дискриминация. Обсъждаме къде точно е отишъл - в Дубай или при Сретен Йосич. Все едно е толкова важно.

А всъщност важните неща са други. Перник още няма вода. Всеки момент язовир "Студена" ще стигне мъртвия си обем. И цял един град ще остане без вода за месеци напред. Всъщност да има информация правителството да е започнало практически действия по осигуряване на вода за града?

Говори се за един водопровод, за едни тръби, но реално нищо не се случва. А водата изчезва. Важните неща са боклука в намерените в пристанище Варна над сто контейнера. Защото този боклук ще бъде изгорен и ще отиде в дробовете ни. Какви са всъщност важните неща? Важни за мен са проблемите, които са пред пенсионерите с 200-300 лева пенсия - как да оцелеят? Важните неща са защо лекарствата в България са по-скъпи отколкото в съседните държави?

Важните неща са защо всеки ден млади хора напускат може би завинаги България! Важните неща са защо изчезваме, демографската катастрофа! За мен е все тая къде е Божков, дали е изнасилвал някого или просто е давал по 100 евро. Не е важно каква му е къщата и какво има там. Искам правителството да отговори на важните въпроси.

А иначе - хляб и зрелища е принцип още от Римската империя. Ама май само зрелищата ни останаха. Но пък циркът си е на ниво! Ако това ви храни и ви топли!

Елена Гунчева

https://www.youtube.com/watch?v=0WOcEOQoPd0&fbclid=IwAR3fiHUzGmzG2G6IoHDyOLRdrKq23Hgre-enTXXvYraDeuemEFIfmiT1PNo

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.