НАТО подготвя широкомащабен военен конфликт в Черно море,около Варна

https://svobodnoslovo.eu/komentar/nato-podgotvya-shirokomashtaben-voenen-konflikt-v-cherno-moreokolo-varna/126125 SvobodnoSlovo.eu
НАТО подготвя широкомащабен военен конфликт в Черно море,около Варна

НАТО подготвя широкомащабен военен конфликт в Черно море,около Варна.

На сборището на Клаус Шваб в Давос, се появи доклад за създадаване на „морска оперативна група на НАТО в Черно море“,под прикритието на уж хуманитарни цели.                        

Да се надяваме,че Ердоган ще защити интересите на Турция,а покрай тях и на България и няма да допусне Пентагона и НАТО да нарушат Конвенцията от Монтрьо.

 Американците,разбира се ще гледат отстрани,а пешкира ще оперем ние и някои други европейски глупаци.

На Световния икономически форум в Давос, се появи доклад с предложение към „неутрални страни“ да създадат „морска оперативна група за ескортиране на търговски кораби в Черно море“,под прикритието на уж хуманитарни цели. Според редица анализатори,НАТО иска да създаде собствена военноморска база в района на Черно море за тази цел. За доставка на оръжия на Украйна е необходим неутрален флот в Черно море.Самата Турция не присъства на сборището в Давос.

Сергей Лавров се надява, че САЩ няма да успеят да принудят турските власти да променят правилата за влизане на военни кораби в Черно море. Той уточни, че вероятно Пентагонът ще се опита да преговаря с Турция по въпроса за влизането на военни кораби на нечерноморски държави в Черно море в условията на военни действия.

Член-кореспондентът на Руската академия на ракетните и артилерийските науки, докторът на военните науки Константин Сивков, коментира ситуацията в интервю за auf.ru "Това е опит да се създаде коридор за доставка на оръжие за Украйна по море, без контрол от страна на Русия и да се осигури тази комуникация за сметка на „неутралните“ страни. Всъщност това ще са страни от НАТО".

- Какво ще означава всичко това за Русия? „За Русия това ще означава едно: ние ще бъдем принудени или да се съгласим с този коридор, който ще бъде политически шамар за страната ни, или да предприемем мерки за потискането му - тоест да влезем във военен конфликт с тези държави. Причината е ясна: наред с Балтика, НАТО подготвя зона за военен конфликт в Черно море, в която Западът очаква да победи Русия.

— Планира ли НАТО да създаде военноморска база в Черно море по този начин? 

„Този „неутрален флот“ трябва да е базиран някъде за дълго време. Вероятен вариант за такава военноморска база, може да бъде българското пристанище Варна. Това обаче ще бъде много сериозен шамар за Турция, която ще трябва да пусне военни кораби на държави, които не са свързани с Черноморския басейн, да преминават през проливите Босфора и Дарданелите, противно на Конвенцията от Монтрьо. Едва ли Ердоган ще се съгласи на това.

— Ако в Черно море се появи „неутрален“ боен флот, какви действия на Русия в този случай ще бъдат оптимални?

„Зависи от политическата решителност на нашето ръководство.“ Може да се ограничи до дипломатически демарши, а при по-сериозно желание за защита на руските интереси в Черноморския регион може да започне широкомащабен военен конфликт.

Създава се възможност за опасен прецедент,Русия да унищожи американските и натовски кораби при провокацията и да се стигне до глобален конфликт или до тежки бойни действия в Черно море и подпалване на Балканите.

Йордан Халачев

3 Коментара

К. Буйновски

преди 3 месеца

Байдън каза: "Няма да допуснем поражението на Украйна, но ако възникне такава заплаха, ще започнем преки военни действия с Русия". ............. Остин предупреди американските конгресмени: "Ако не отделите пари, тогава ще трябва да изпратите синовете си, съпрузите си, бащите си на фронта.", т.е. давайте пари на украинците да воюват срещу Русия, това е най-добрата ни инвестиция. ............ Съдбата на Украйна е решена. Съдбата на НАТО – също. НАТО води хибридна война срещу Русия. Украйна не е враг – Западът е враг. ............ Сегашната Украйна няма бъдеще. Единствената гаранция за прекратяване на братоубийствената война е включването на бивша Украйна в Руската федерация.

Коментирай

К. Буйновски

преди 3 месеца

Опитите за изкуствено налагане, включително на "корейския" модел на разделение в Украйна, са безсмислени. Има само едно решение, което гарантира сигурността на Руската федерация – Украйна като част от нея. Украйна пропусна шансовете си за изгоден изход, сега всяка възможна сделка ще отразява само капитулацията на Киев". Няма да има преговори със Зеленски. Само капитулация. В момента руските въоръжени сили се движат напред по цялата 900-километрова фронтова линия и с тази инерция могат да преминат далеч отвъд Днепър. Вече няма сериозна опасност за Крим и Черно море. Русия контролира всички пристанища на Азовско море, което е от стратегическо значение: това е пътят към Централна Азия през канала Волга – Дон и Каспийско море. Въпреки това администрацията на Байдън ще се опита да удължи конфликта колкото е възможно повече, надявайки се да обезкърви Русия в изтощителна битка, както направи с Афганистан през 80-те години.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.