Няма по-страшно нещо от напористия цървул

https://svobodnoslovo.eu/komentar/nyama-po-strashno-neshto-ot-naporistiya-carvul/143533 SvobodnoSlovo.eu
Няма по-страшно нещо от напористия цървул

Няма по-страшно нещо от напористия цървул. Без да гледа какво представлява по същността си и невъзможността да стане нещо друго освен по-голям цървул, той напира да влиза в политиката, да става началник на нещо и да дава наклон на мнението на хората.

Агресията на простака е пословична. Интелигентните хора от възпитание или неудобство си поставят граници на амбицията. Но простакът е убеден, че става за всичко и амбицията му няма граници. Не можеш да го спреш с критика, защото става агресивен, заплашва, съди, налита на бой. Можеш да го спреш само с права лопата.

И днес, когато отново гледате партиите и се чудите за кого да гласувате, направете си труда да разгледате физиономиите, изказванията и поведението на кандидатите за избраници. Партията е само едно име. И често зад името й и лидера й се намира стадо случайници, които не бихте взели дори да ви изхвърлят боклука.

Знаете ли колко много депутати има последните пет парламента от любимата ви партия, на които и имената не сте чували. Физиономиите не сте запомнили. Те и затова им се разминава - просто никой не знае и не е забелязал, че са там, че да ги критикува. А вие с данъците си издържате ментални инвалиди!

Елена Гунчева-Гривова

4 Коментара

онуфри

3 weeks before

Кво прайм тогава? Ядосваме се? Закриваме държавата? Правим нова държава? Не гласуваме? Протестираме? Тресваме теуефона у земята и се напиваме? От нас нищо не зависи!

Коментирай

Иван Пеев

3 weeks before

Селяндура не е човек.

Коментирай

Няма по-страшно нещо от напористия цървул.

3 weeks before

Напористия цървул на френски е парвеню, мн.ч. парвенюта. Думата е заета от френски – parvenu.

Коментирай

До онуфри 1 hour before

3 weeks before

онуфри, изходът се нарича социализъм!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.