Овце, казано накратко...

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ovce-kazano-nakratko/144083 SvobodnoSlovo.eu
Овце, казано накратко...

Току-що слушах по радиото моя добър познат Давид Леви. Той е интелигентен човек, с него сме на едно мнение за "интеликрацията" - просветена демокрация, в която хората имат различни гласове на избори, според образованието (основно).

Но сега като го слушам, разбирам как и умен човек може да бъде индоктриниран и да се превърна в един папагал на идеологически щампи. Нещо подобно на неглупавите НПО-активисти у нас, които повтарят мантрите на Сорос - абсурдни и нелогични сами по себе си.

Но от Давид чух, че... Иран иска да превземе света и Израел му е трън в окото.

Това със сигурност е някаква версия на мантрата, че Путин иска да превземе Европа. Явно в Израел това се говори.

От Давид чух, че убиват цивилни, защото терористите ги ползват като жив щит. Т.е. когато терорист ползва цивилни така, имаш право да ги убиваш? Със сигурност това е някаква пропаганда, която се лее в Израел и хората лека полека я покълват. 

Да приомня и пропагандата на Хитлер, че не французите и британците са виновни за загубата в Първата световна война, а... евреите. И те са виновни и за комунизма в Русия, те управляват САЩ и затова трябва да бъдат изтрепани. Със сигурност има евреи в управлението на САЩ и при болшевиките, но това оправдава ли 6 милиона убити евреи из цяла Европа?

Давид посочи и араби, които сами убивали семействата си, за да го припишат на Израел. Това явно е друга пропагандна щампа. В Газа убиха 40 хиляди жени и деца. Всички те от мъжете си ли са убити? И от бащите. Сигурно има отделни подобни случаи, но не говорим за тях, а за бройката. За касапницата, която тече...

И накрая - Давид обяви Третата световна война за започнала - тя била между исляма и всички останали. Тук малко объркващо стана, защото други виждат Третата световна в Путин и кръвожадния му стремеж да превземе света. Но със сигурност в Израел тече подобна пропаганда и тя очевидно покълва. Евреите са най-интелигентната нация в света. Но очевидно и на тях тия пропагандни схеми им минават...

Овце, казано накратко...

Добри Божилов

3 Коментара

ЦЯЛОТО МУТРЕНСКО ВОЙНСТВО

4 hours before

ЦЯЛОТО МУТРЕНСКО ВОЙНСТВО Пръча, Сандокана, Широката и ЧАДЪР ОТ МВР? Ще КУПЯТ ли изборите? /Арестуват Доган?/ https://www.youtube.com/watch?v=O0F16myHldk

Коментирай

Крис

1 hour before

Изумителното в случая е, че тази куха пропаганда не само минава, но и се тръби от студията на големите ни ужким национални телевизии. Да повярваш в това е все едно да повярваш в днешната "новина" на някои сайтове за "безумния план на Путин" да забрани продажбата на презервативи, за да повиши раждаемостта, така че да има войници за Украйна. Елементарната логика казва, че войници от такава мярка ще се появят след минимум 19 години. Тоест се предполага да се вържем на идеята, че Русия ще воюва с Украйна след 19 години. Най мразя да ме правят на идиот. Но ако съдим по коментарите под въпросната новина, идиоти бол в нашето отечество.

Коментирай

огнеборец3

15 minutes before

По време на т.нар. "Ковид-пандемия" се сблъсках с нещо напълно неочаквано за мен: най-податливи на тази истерия се оказаха хора, отлично образовани и според мен - определено интелигентни. По онова време бях в чужбина и работех в голяма компания със заводи по всички континенти. Моите колеги-инженери бяха запалени "ваксъри" - слушах ги как си разказват кой кога се е "боцнал", кой вече е получил своята "втора игла", как са отишли с цялото семейство... Докато хората в цеховете - работници и майстори - коментираха ситуацията с ирония и подигравки. Реално - в офисите и в цеховете се бяха оформили два различни свята - света на наплашените "интелигенти" в офисите и света на обикновените хора, здраво стъпили на земята - в цеховете. В тази връзка дори се учудвам, че досега не са излезли анализи и изследвания на психолози по темата - а материалът за такива изследвания е огромен! Тези две години административен и медицински фашизъм натрупаха много данни - дори и за съдилищата.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.