ПАК НАПИРАТ ИНВЕСТИТОРИ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/pak-napirat-investitori/17856 SvobodnoSlovo.eu
ПАК НАПИРАТ ИНВЕСТИТОРИ

Борисов днес отново се развихри на тема инвеститори. "Мерцедес" произвеждали най-хубавите си и интелигентни части в България - фарове, стопове, кабели, а сега и някакъв софтуер. Не знам ако случайно започнат тук да произвеждат двигатели, какво ще каже премиерина. България била страна с развита автомобилна промишленост. Много автомобилни компании се колебаели и искали да инвестират тук. От страницата на Борисов пък разбираме, че "красивите дизайни се ПИШАТ от наши инженери". Е, научих нещо ново - дизайните си пишат. Друго си е човек да има широка обща култура.

Както казах и по-рано, тълпят се на границата и се бият кой да дойде тук да произвежда. Още не били се разбрали май на кого да е честта.

Днес е и фатална годишнина - 13 години мутри начело. Всъщност кризата в България дойде, когато Симеон реши да постави охранителят си начело на държавата. И пусна престъпността в управлението.

13 години ни лъжат, как се оправяме, как ни оправят и как всички признават успехите ни. В същото време средният българин се чуди как да оцелее и как да се измъкне от проспериращата територия.

Мда, гони ме носталгията. Когато произвеждахме български автобуси. И електро и мотокари. Когато всички имаха спестявания, а почти никой - дългове.

Всъщност да, трябваше да започнем с линч срещу комунистите. Ама не онези, които вярваха в светлото бъдеще и това, че всички са равни. А с онези като Борисов, който се отметна от баща си - червен функционер, завършил МВР -академията, и отказал да хвърли партийната си книжка заради работата в МВР. Всъщност това, което тогава изглежда достойно, сега изглежда, че просто не е получил достатъчно добра цена. Защото, когато получи кокала на властта, Бойко Борисов, потомствен комунист, завършил милиционерската школа и член на БКП, незабавно забрави комунистическото минало и стана див капиталист. Ако бяхме започнали от такива като него, щяхме много поразии и беди да си спестим.

ТРИНАДЕСЕТ ГОДИНИ СТИГАТ. А "Мерцедес" не ни трябва. Чуждото не искаме, искаме да си върнем българските заводи и производства.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.