ПОГЛЕД В БЪДЕЩЕТО

https://svobodnoslovo.eu/komentar/pogled-v-badeshteto/20305 SvobodnoSlovo.eu
ПОГЛЕД В БЪДЕЩЕТО

Интересно започва да става. БСП излизат от Народното събрание. Още по-интересното е, че няма единодушие, 33 от ръководството са гласували "против". И мисля, че няма да сбъркам, ако реша, че точно тези 33 души са по-склонни да се коалират, дори неофициално с гербавите. Защото няма съмнение, че вътре в опозицията има опозиция! Което прави предпазливи симпатизантите и тези, които мислят, че БСП са алтернатива на гербавите. Няма съмнение, че един Станишев или Гергов са с гербавите и ще играят срещу Нинова.

Нещата в самия ГЕРБ също загрубяват. Очевадно е, че Борисов е в изолация. И Цветанов е новият гуру на гербавите. Още от създаването на партията, той владееше структурите и сложи свои верни хора навсякъде. А за Бойко остана само синекурната длъжност на председател, който трябва да се съобразява с дясната си ръка винаги!

Затова и очаквам предсрочни парламентарни избори наесен. Защо ли? Хората вече са изгубили търпение, напрежението ескалира, международната обстановка също се изостря, а Борисов вече не нито харизматичен, нито удобен, нито полезен на външните господари. Той се изхаби и изигра ролята си. В момента подготвят Цветанов за лидера. Вижда се отвсякъде. И Борисов най-вероятно ще се оттегли като почетен председател и действащ политик, а Цветанов ще се опита да спаси властта на гербавите с предсрочни избори наесен. Защо наесен? Тогава хората са най-спокойни. След тежката зима и високите сметки за ток, хората няма да подкрепят управляващите. Но лятото повечето стоки са евтини, сметките за ток и парно са ниски, времето е хубаво и настроенията няма да са толкова скептични, от което ще се възползват манипулаторите на гербавите.

Всъщност най-доброто е предсрочни избори сега, до лятото. Или заедно с тези за евродепутати. Въпросът е как ще си изиграят картите БСП и ще има ли куража Нинова да тръгне явно срещу опозицията в партията си, за да може да поведе и хората. Или покрай тази опозиция няма да може да вземе адекватни решения. Интересна дилема.

И, разбира се, очакваме всички позицията на Президента Радев. Хората очакват той да е водачът на народа. И да насочи народното недоволство към резултатна политика, която да изхвърли мафията от властта.

Предстоят интересни времена....Бог да ни е на помощ!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.