Провокация – от чия страна?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/provokaciya-ot-chiya-strana/14198 SvobodnoSlovo.eu
Провокация – от чия страна?

Г-жо Сачева, тежка политическа провокация е Вашето твърдение, че протестът на майките с деца бил тежка политическа провокация! Не по- малко провокативно от самите действия на органите на „реда“, стопирали буса на майките вечерта на първи август!

  1. Имат ли право на протест хората с увреждания и майките, които се грижат за тях? Ако твърдите, че нямат – това е тежка политическа провокация срещу тяхната равнопоставеност.
  2. Имат ли право на достъп и придвижване до местата на протест хората с увреждания и майките, без които те не могат да се придвижват? Ако твърдите, че нямат – това е тежка политическа провокация срещу политиката за тяхната интеграция.
  3. Имат ли право на ползване на МПС, за да осъществят посочените по-горе свои права? Ако твърдите, че нямат – това е тежка политическа провокация в разрез със социалните закони, които им предоставят тази възможност.
  4. Законни ли бяха действията на полицията срещу хора с увреждания и техните майки по време на въпросния протест? Ако твърдите, че да – това е тежка политическа провокация срещу статута на министерския пост, който заемате със задължението да съблюдавате правата на хората с увреждания.

Думата имат омбудсманът на Републиката, както и Комисията по дискриминация. Думата имат и протестиращите да поискат незабавната Ви оставка.

Галина Паскалева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.