САМО ИСТИНАТА ЩЕ НИ ОСВОБОДИ ОТ ГРАНИЦИТЕ В УМОВЕТЕ НИ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/samo-istinata-shte-ni-osvobodi-ot-granicite-v-umovete-ni/20477 SvobodnoSlovo.eu
САМО ИСТИНАТА ЩЕ НИ ОСВОБОДИ ОТ ГРАНИЦИТЕ В УМОВЕТЕ НИ

Всички сме недоволни. Знаем, че някъде има нещо, което сме сбъркали. Знаем, че нещо трябва да се промени. И вместо да действаме, се щураме като кокошки да се кълвем един друг и да не знаем по кой път да тръгнем.

Затова предлагам – да тръгнем от истината. Ако не си дадем ясна сметка какво се е случило тези 28 години на „преход”, но цялата истина, кой е участвал, какво е направил и казал, къде е бил, няма да можем да вървим напред. Защото 28 години ни управляваха чрез емоциите, а разумът ни се опитваха да го елиминират.

„Кой не скача, е червен”. Никаква мисъл. Защо да скачаме? Какво общо има скачането с червеното? Защо трябва да отричаме всичко от социализма? Защо да скачаме, като не знаем какви са тези, които ще ги сменят. ....Никой не си задаваше въпроси. А тези, които ги задаваха, вместо разумни доводи, получаваха освирквания.

28 години ни управляваха чрез емоции и манипулации. Хер Гьобелс би се гордял с тях. Да, тях, защото разлика между политиците на прехода няма. Единствената разлика е кой колко успя да окраде от народа.

И продължават да ни управляват чрез емоции, да ни делят – на комунисти и фашисти, на демократи и „други”, на русофоби и русофили, а ние като малки деца се хващаме на провокацията. БЪЛГАРИ СМЕ! Това е преди всичко.

Още през 1990 част от интелигенцията усещаше, че нещата в България биха се получили много по-добре, ако в онези първи месеци след 10 ноември, възмущението и енергията за промяна не са били страхливо похарчени от новопокръстените водачи на опозицията, избрани от Държавна сигурност. Иначе казано, горчива шега би било да наричаме "революция" потъналите в компромиси и срамни договорки техни действия.

Да си спомняме ли как Желю Желев, водач на „опозицията” и на демокрацията се кланяше на Ран и на Ът. Как допуснаха Сорос в България на държавни разноски и го слушаха за всичко в политиката и управлението на държавата?

Да попитаме и разберем истината, защо СДС иска разрешение от БКП да издава вестник "Демокрация".

На 12 март 1990 година са подписани три споразумения - за ролята и статута на кръглата маса, за политическата система и за гарантиране на мирното развитие на прехода. Тогава Александър Йорданов за пръв път произнася станалата впоследствие крилата фраза "Днес е прекрасен ден за българската демокрация". Виждал ли е някой тези споразумения?!? Имам предвид извън тези, които тогава си гарантираха трапезата следващите десетилетия и богатото бъдеще на поколенията си.

Много хора съжаляват за СДС. Хайде да си припомним как Филип Димитров се кланяше на американците и ги слушаше. Как ликвидира селското стопанство с ликвидационните си съвети и дивата реституция, която остави земята разпокъсана, животните – избити, овошните градини – изсечени. Да си припомним дивата приватизация на Иван Костов, който беше по-вреден за българите и от турското робство. Влязъл беден и излязъл милиардер от властта. Защо никой не обяснява откъде? Или не трябва да питаме? Той го казва само на теменужките в къщи.

Да питам кой взе решение за приватизация на цялата работеща икономика на България, за да бъде заменена с чужди инвеститори, които произвеждат на ишлиме и плащат като на черноработници в Азия на българските си работници? Кой приватизира за жълти стотинки най-печелившите заводи и след това ги закри?

Да питам кой взе решението за разоръжаването и съкращаването на българската армия, както и за почти пълната ликвидация на оръжейната ни промишленост, носеща милиарди долари на България? Защото е национален предател и на това му се казва държавна измяна.

Защо смятаме чуждите инвеститори за важни? Те са ЧУЖДИ. Идват в чужда страна, за да ИЗПОЛЗВАТ. Защото ще им е евтино. Печалбите не остават в България, а се изнасят. Както и голяма част от продукцията. А ние ставаме изцяло зависими от тях, докато оцелелият български бизнес загива.

Да обяснят защо се поставихме в такава робска зависимост от чуждите мнения и сили. Защо САЩ, Сорос, Европа трябваше като на малки деца да ни обясняват какво да правим и да ни ЗАДЪЛЖАВАТ да го правим. Чрез удобните си пионки, които ТЕ, а не ние, си избраха да ръководят България. Да припомня, че след ПЕТ ВЕКА РОБСТВО, българите с малка подкрепа от Русия успяха сами да организират от нищото държавата си и тридесет години след Освобождението да бъдат една от най-бързо развиващите се икономически, научно, обществано и т.н. държави в Европа, сочена като пример за останалите. А сега за 30 години съсипаха държавата така, както и петте века робство не успя.

ИСТИНАТА, ПО ДЯВОЛИТЕ, ИСКАМЕ НАЙ-НАКРАЯ ИСТИНАТА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ТЕЗИ 30 ГОДИНИ! Защото само когато знаем ролите, договорките, истината, можем да разберем случващото се днес и да вземем решение за България – САМИ! ЗАЩОТО МОЖЕМ!

Извадете си главите от пясъка и поискайте отговорите! За да има България бъдеще.

Елена Гунчева

Снимка на Елен Гунчева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.