Скандалът около Пъф Деди (Пъф Дади) е сериозен, обхваща редица тежки обвинения и поражда много въпроси, които касаят и нашето общество

https://svobodnoslovo.eu/komentar/skandalat-okolo-paf-dedi-paf-dadi-e-seriozen-obhvashta-redica-tezhki-obvineniya-i-porazhda-mnogo-vaprosi-koito-kasayat-i-nasheto-obshtestvo/144104 SvobodnoSlovo.eu
Скандалът около Пъф Деди (Пъф Дади) е сериозен, обхваща редица тежки обвинения и поражда много въпроси, които касаят и нашето общество

Скандалът около Пъф Деди (Пъф Дади) е сериозен, обхваща редица тежки обвинения и поражда много въпроси, които касаят и нашето общество.  

Според американските медии, той е арестуван по обвинения в трафик на хора за сексуална експлоатация, рекет и сексуално насилие. Сред твърденията са обвинения в организиране на т.нар. „freak offs“, където той и негови съучастници са използвали наркотици и заплахи за принуждаване на жертвите да участват в сексуални действия.

Когато казвам жертви - трябва да се има предвид, че в американските СМИ се споменава за изгряващи звезди, деца на възраст 9 - 14 години.

Тази дейност трябва да бъде наричана с точното име и то е - педофилия.

Информацията идва до нас на фона на сериозни обществените дебати относно сексуалното образование, което подчертава нуждата от защитата на непълнолетните в България и недопускането на законодателни текстове, с които педофилите да могат да бъдат оправдани.

В контекста на скандала се появяват също твърдения, че са правени записи със сексуални актове на няколко певци и актьори от мъжки пол, които са били принудени да правят секс с Пъф Деди, като тези записи са източник на сериозни притеснения от тяхна страна. 

В защита на Деди, неговите адвокати настояват за неговата невинност, докато са заведени над 120 съдебни дела срещу него.

Дискусиите в пресата също подчертават, че тези случаи са разследвани в контекста на по-широки обвинения в злоупотреба с трафик на хора за сексуална експлоатация, където границите между законната възрастна сексуална активност и криминалното поведение са били размити. 

Искам да напомня на политическите лица, участващи в предизборната кампания, че внасянето на законодателни промени с текстове, които предоставят на децата правото да вземат самостоятелни решения или опити за налагане на "детско правосъдие", при което децата се третират като самостоятелни субекти, ще предизвикат гнева на родителите в българското общество защото такива политики могат да отворят вратата към безнаказаност на педофилите.

Лилия Божкова

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.