СКЪПИ ДЕПУТАТИ! Ама много сте ни скъпи. Не на сърцето - на джоба!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/skapi-deputati-ama-mnogo-ste-ni-skapi-ne-na-sarceto-na-dzhoba/20791 SvobodnoSlovo.eu
СКЪПИ ДЕПУТАТИ!  Ама много сте ни скъпи. Не на сърцето - на джоба!

Ама много сте ни скъпи. Не на сърцето - на джоба! Освен към заплатите ви от по 7-8 хиляди, вижда се, че са ви раздадени и още 6 милиона и 33 хиляди лева - за дейността ви, за дарения, за ...бе не знаем за какво, ама сте си ги взели.

Интересно ми стана, че първо - сумите постъпвали в касите на парламентарните групи - тоест, партиите, освен безумно високите субсидии, които получават за всеки овчи глас, получават и милиони ей така, за дейността си! И още по-интересното - за дарения.

Само на мен ли ми звучи безумно да вземеш от държавния бюджет, за да правиш дарения!!?! И разбира се, тези дарения не се правят от името на държавата, а от името на съответните политически партии, тоест ние плащаме за техния ПР на наш гръб, а те ни натякват колко са дарили! Гениално!

Оправданията, че се плащало на експерти, както и за писането на закони, издишат отвсякъде - като гледам "творенията" по законодателството, съвсем спокойно могат да наемат студенти първи курс право, хем ще се подобни качеството на законите, хем и по-евтино ще им излезе. Защото ми е много, ама наистина много интересно кой точно пише законопроектите - с имена! И колко му е платено за пълната и тотална некадърност.

Днес излезе и информацията, че НС дава и 180 000 лева за китки. Да им е красиво, да ги поднасят на паметници, да ги изпращат на гости....имат, дават!

Но защо ли всичко това ми прилича на ситуацията, когато народът умира от глад, а Мария-Антоанета им препоръчва да ядат пасти и организира ежедневни балове в двореца?

Скъпи депутати, много сте ни скъпи, не можем да си ви позволим!

Елена Гунчева

Снимка на Елена Гунчева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.