СОЦИОЛОГИЧЕСКОТО ПРОУЧВАНЕ НА „МЕДИАНА“ Е ОГРОМЕН ШАМАР ЗА УПРАВЛЯВАЩОТО АНГЛОСАКСОНСКО ПРАВИТЕЛСТВО!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/sociologicheskoto-prouchvane-na-mediana-e-ogromen-shamar-za-upravlyavashtoto-anglosaksonsko-pravitelstvo/114027 SvobodnoSlovo.eu
СОЦИОЛОГИЧЕСКОТО ПРОУЧВАНЕ НА „МЕДИАНА“ Е ОГРОМЕН ШАМАР ЗА УПРАВЛЯВАЩОТО АНГЛОСАКСОНСКО ПРАВИТЕЛСТВО!

СОЦИОЛОГИЧЕСКОТО ПРОУЧВАНЕ НА „МЕДИАНА“ Е ОГРОМЕН ШАМАР ЗА УПРАВЛЯВАЩОТО АНГЛОСАКСОНСКО ПРАВИТЕЛСТВО!

Има три основни въпроса, вълнуващи българите в този момент!

1. Войната в Украйна - защото когато става въпрос за разгарящ се военен конфликт в Европа, само на 300 км. от границите на България и в него един срещу друг са Русия и Украйна, българският народ става все по-нервен, тревогата се усилва и неговите инстинкти започват да стават все по-реални и точни, защото опастността от Трета световна война става все по-видима!

Близо половината или 47 % от нас считат тази опастност за реална, като само преди 3 месеца те са били 31%, т.е. увеличение с цели 16%! Още 27% мислят, че има опастност, но е малко вероятна! 

С две думи повече от 2/3 от анкетираните не искат война!

И от тук 65% от хората считат, че не трябва да даваме оръжие на Украйна, както и 60% считат, че в този конфликт България не трябва да подкрепя нито Русия нито Украйна и трябва да бъде максимално неутрална ! 

36% смятат, че Русия е била предизвикана да нападне, а 26% от пълнолетните оценяват агресията на Русия като непредизвикана и неоснователна!

Ако демокрацията работеше в интерес на мнозинството от обществото, то правителството на „академика“ Денков, и най-вече „министъра на войната г-н Тагарев“ моментално трябва да спрат всякакви доставки на оръжие за Украйна!

Огромният проблем на българите днес, че няма ДЕМОКРАЦИЯ!

Точно по същия начин едни правителства с Европейска ориентация, считай Германия, са ни набутали в Първата и Втората световни войни!

А, в междусъюзническата война срещу Гърция, Сърбия, Турция и Румъния наведнъж, ни е набутал с „едноличното си решение гениалния цар Фердинанд“, след което България загуби Македония! 

Три национални катастрофи за 100 години не Ви ли стигат граждани за Европейско т.е. Англосаксонско развитие на България?

Ами искате да ни набутате в четвърта!

2. Влизането в Еврозоната - общо 21% от българите смятат, че е добре да заменим лева с евро в близките 2-3 години срещу 59%, които смятат, че „не му е сега времето“.

Половината от пълнолетните смятат, че е задължително да се проведе референдум за еврото и само 11% са на мнение, че не трябва да се провежда референдум (каквото решение прие управляващото мнозинство в парламента).

Причината за отхвърлянето на референдума е лесно обяснима за обществото – искат да ни заведат там където не искаме, без да се съобразяват с нас (60% от потенциалните участници в референдум биха гласували „против“, срещу 23% „за“).

Ако, имахме демокрация, както в Швейцария, щяхме да направим Референдум за влизане в Еврозоната и дали да даваме оръжие на Украйна!

Тогава българите щяха да кажат за Еврото“- „Не му е сега времето“ и „ Не на оръжието за Украйна“!!! 

Това е истинската демокрация!

3. Управлението на страната-България навлиза в нов тип политическа криза, според данните от проучване на агенция „Медиана“.

Предишната криза беше продукт на конфронтацията между партиите и невъзможността им да постигнат минимален консенсус и да съставят правителство.

В крайна сметка партиите постигнаха някакъв консенсус, който обаче влиза в остро противоречие с волята и очакванията на мнозинството от избирателите, които не го припознават като тяхното правителство, коментират от агенцията.

Затова и оценките за кабинета са ниски и се увеличава делът на гласоподавателите, които не подкрепят никого, вижда се още от данните на „Медиана“.

Как обществото вижда „сглобката“?

Мнозинството (56%) от избирателите са убедени, че кой и как управлява страната не зависи (или почти не зависи) от избора на хората, а 45% смятат, че България не е суверенна държава, която сама определя външната и вътрешната си политика.                   

Само 13% от анкетираните пълнолетни български граждани смятат, че България е напълно суверенна държава, според резултатите от проучването.

Оценките за правителството са необичайно ниски за нов кабинет. Общо 47% от хората са разочаровани, 40% считат, че то е вредно и трябва да си ходи веднага.

Това е настроението днес на обикновените хора, точно обратното на управляващата англосаксонска „сглобка“!

И ВСЕ ПАК КАРТАГЕН т.е. НЕОЛИБЕРАЛИЗМЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!!!

Петър Къртев

4 Коментара

Сенека

преди 9 месеца

Държава пълна с продатели. Като се обърне палачинката, същите ще се наредят на опашка, да целуват обувките на новия цар. Това умеят най-добре.

Коментирай

Половраг

преди 9 месеца

Ако се съди за народа по Медиана то 80 процента от българите са полудели.

Коментирай

Гост

преди 9 месеца

Демокрация не само,че няма,зпочна да прилича на мръсна дума в мръсни уста!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.