ТЕРИТОРИЯТА НА АБСУРДА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/teritoriyata-na-absurda/19835 SvobodnoSlovo.eu
ТЕРИТОРИЯТА НА АБСУРДА

Видимите резултати: управляващите са богати, управляваните са бедни. Докато един обяснява как спестявал за шести апартамент, друг си продава покъщнината, за да оцелее. Тиквата обяснява, че просперираме, а по статистически данни заплатите в България са пет пъти по-ниски от европейските. Всички били доволни, а населението падна под седем милиона. Преди 30 години чакахме девет милионният българин. Два милиона за тридесет години! Такъв геноцид в мирно време няма никъде.

Видимите резултати ги виждаме: терасите и апартаментите, избитите животни в Странджа, анкетите за джендъри, София-прайд, убийствата, грабежите и побоищата от недосегаемите. Виждаме къде отиват европейските средства – в джобовете на управляващите. Виждаме невидимото – липсата на правосъдие, липсата на възмездие и справедливост, виждаме оправданията, виждаме липсата на свобода на словото и липсата на свободни медии.

За съжаление, постоянно виждаме и дебилите на проф. Христов. Няма как да не ги виждаме, защото ни управляват и постоянно ни облъчват по медиите и социалните мрежи. Хора с един пръст чело и две мозъчни клетки ни обясняват колко сме добре, как просперираме и колко европейски е станал живота ни. Докато си купуват поредната къща или вила и си диплят пачките от комисионните. Други дебили нахъсано ги хвалят и подкрепят, защото дебилността им стига само до там да се чувстват силни и значителни само, когато са около тези с властта. Иначе не могат да осмислят жалкия си живот. А липсата на мозък не им позволява да видят картината.

Критичната точка на брой дебили на глава от населението вече я минахме. Те са повече. Управляват ни. Определят живота ни. Унищожават ни. И по-лошото – дебилността е заразна. Интелигентността се развива, когато е в подходящата среда. Сложи Айнщайн сред идиоти и никой няма да е чувал за него.

Заразихме се с дебилност и простотия!

Живеем в абсурд, а дори не осъзнаваме какво се случва. Продължаваме да мислим с клишета, поставени в ситуация, която изисква решения.

Елена Гунчева

Снимка на Елена Гунчева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.