В джунглата...

https://svobodnoslovo.eu/komentar/v-dzhunglata/20904 SvobodnoSlovo.eu
В джунглата...

Днес няколко съобщения в медиите ме впечатлиха. Показателни са за отношението на държавата, състоянието на правосъдието и приоритетите на властта:

- Иванчева и Петрова са заплашвани и с ликвидиране в ареста и са на ръба на оцеляването - за подкуп, който всеки гербераст би приел за скромен, те в тяхната партия действат по-мащабно с "вътрешното убеждение";

- запалиха две коли на свидетели на "Суджукгейт". Случайност, разбира се. А и повод за размисъл за свидетелите, дали следващият път няма да е дома им, ако не получат амнезия. В същото време Живко Суджука, виден член на ГЕРБ все още, си ходи необезпокоявано по улиците. Все пак каква корупция са четири тона суджук!

- Цонко Чоков - бивш кмет на Галиче, печално известен с побои, корупция, репресии, осъден на пъра инстанция и под домашен арест, е заснет да пирува в столичен ресторант. Защо не? Да е попречил с нещо на властта?

Както виждаме, проблемите са само за противниците на властта, за сбъркалите НХ /наши хора/ се гледа с много по-благосклонно око. За тях закон няма, охрана няма, арести няма.

Правова държава ли?

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.