Всяка стъпка назад, всяко колебание и страх е връщане в мрака, болка и смърт

https://svobodnoslovo.eu/komentar/vsyaka-stapka-nazad-vsyako-kolebanie-i-strah-e-vrashtane-v-mraka-bolka-i-smart/13940 SvobodnoSlovo.eu
Всяка стъпка назад, всяко колебание и страх е връщане в мрака, болка и смърт

Очевидно е, че управляващите ще продължават да игнорират факта, че :

протестите имат ВСЕНАРОДЕН характер,

протестите нямат искания към управляващите,

българският народ е оттеглил доверието си към управляващите и ЗАПОВЯДВА в качеството си на суверен НЕЗАБАВНО да изпълнят формалният акт по прекратяване на пълномощията чрез оставка.

Управляващите не само ще продължат да игнорират гласовете на милиони българи, но и ще опитват чрез всякакви начини - йезуитски изявления, популистки обещания, уволнения , псевдо - процеси, нова Конституция, ВНС, изменение на закони , купуване на депутати и пр. да удължат времето на управлението си, т.е. да спасят кожите си и по възможност си осигурят безнаказаност чрез участие в следващото НС и правителство.

Променят тактиката на отговорите и отбраната си ежедневно.Това изисква реакция и съответна стратегия, перспективно мислене и действия.

С идеята за свикване на ВНС , която е много възможно да постигнат чрез законови и извън законови методи , целят да ни поставят в положение на "шах" и " мат".

Това няма да се случи, ако вместо кръстовища блокираме институции, ако имаме своите " граждански патрули", които да бдят за сигурността ни и пазят от провокации и физическо насилие.

Това няма да се случи ако :

На 2.09., когато започва работа НС им покажем твърдо и недвусмислено, че ВЕЧЕ НЕ СА НАШИ ПЪЛНОМОЩНИЦИ И НЯМАТ ПРАВОТО ДА РЕШАВАТ СЪДБАТА НИ.

Тяхната работа в НС ПРИКЛЮЧИ и те нямат правото да бъдат депутати, да влизат и гласуват, да приемат закони и решения.

Те трябва да се върнат там, откъдето са дошли ЧРЕЗ НАШИТЕ пълномощия.

Сградата на НС е за представителите на народа, а те вече НЕ са наши избраници и пълномощници!

Ще изправят срещу нас полицейски кордони - това са възможностите им.Както и досега ще противопоставят българи срещу българи, сила срещу мирни граждани.Те - в името на властта, ние - за справедливост.Нашите първи редици ще бъдат своеобразната ни " гражданска защита", противопоставяща се на възможното насилие, авангарда на армията " народ", нашите очи, ръце и глас.

Ще бъдем там- непримирими и силни!

Нашата кауза е майка България, справедливост, дом за децата ни.Цената е висока и сме длъжни да я платим!Всяка стъпка назад, всяко колебание и страх е връщане в мрака, болка и смърт.

2.09.2020г.- денят на развръзката.

Румяна Ченалова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.