АЛЧНОСТ И НЕКАДЪРНОСТ - ОТЛИЧИТЕЛНИТЕ ЧЕРТИ НА ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО НИ!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/alchnost-i-nekadarnost-otlichitelnite-cherti-na-zakonodatelstvoto-ni/21311 SvobodnoSlovo.eu
АЛЧНОСТ И НЕКАДЪРНОСТ - ОТЛИЧИТЕЛНИТЕ ЧЕРТИ НА ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО НИ!

Населението на Територията и в частност юристите, са в пълен потрес от законодателните творения на народните избраници и управляващата пасмина. В стремежа си да изберат "народни", тоест тотално простовати хора за депутати и министри, замесник-министри и прочие управляващи, в Народното събрание и правителството почти не остана юрист, камо ли читав такъв.

А сред остналата част от управляващите се наблюдава остра интелектуална семплота, водеща до правни и житейски абсурди при напъните за законодателство!

Напослеък забелязвам, че откак Караянчева ходи в Пекин - столицата на Виетнам /или пък беше Виетнам - столицата на Пекин, знае ли вече човек, а и смее ли да спори с цял Председател на Парламента/, в законодателството ни устремно навлизат елементи от средновековното китайско право - всеки е виновен по презумпция, след като държавата го е обвинила. С мъчения и свиетели, той е длъжен да докаже, че е невинен.....ако оцелее! С "тайните" арести, както и с тази немислима презумпция относно нарушенията на колата /да, на колата/, се въвежда точно този принцип, че си нарушител, че си престъпни, и трябва да се оправдаваш с години, докато държавата ти събира парите....

И да освежим умовете си с историята на българските застраховатли - повечето хора, издигнали се сами, започнали в квартала с една проста бухалка и сигнали до бордовета на сериозни застрахвателни дружества! То не бяха опити за сплашване на клиенти, за да не си търсят обезщетенията, то не бяха фалити, то не бяха предложенияза срамни суми извънсъдебно с изнудване на хората, които имат нужда от пари, то не бяха откази за изплащане, защото например ретроградният Меркурий е повлиял на застрхователната полица.....

И всички тези застрахователи са близки до душата и сърцето на Боку- Слънцето! Той, в битността си на бивш шеф на нещо като "зорнозастрахователна" фирма, ги разбира и им съчувства. Какво е печалба от 500 милиона годишно. Горките! Как успяват да хранят семействата си? Трябва нещо да се направи за тези бедни хора срещу алчните застраховани и още по-алчните адвокати, които ги защитават!

Пробваха с номера "таван на обезщетението за загинал" - сложиха ЦЕНА НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ. Номерът не мина - хората пощуряха и Боку-Слънцето веднага даде на заден.

Сега ново творение на мислителите....не знам за вас, но за мен като юрист законът стана толкова безсмислен и едностранчив само в полза на държавата и нейните приходи, както и на приближените до влатта, че човек започва да се пита дали съпротивата към подобно безумие не е логичният изход за спасение!

Застраховки, винетки, данък МПС, ТБО, осигуровки....ИЛИ ПЛАЩАМЕ, ИЛИ СЕ ВДИГАМЕ - ДРУГ ИЗБОР НЯМАМЕ!!!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.