ЦЕНАТА НА НАИВНОСТТА НИ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/cenata-na-naivnostta-ni/21045 SvobodnoSlovo.eu
ЦЕНАТА НА НАИВНОСТТА НИ

Българите обичаме да ни лъжат и да ни мамят. По този начин продължаваме да обвиняваме големият лош свят за нашите проблеми. А всъщност проблемите сме ги създали самите ние. С глупостта си!

Доверчивостта и наивността на българите винаги ме е впечатлявала. Хора, подозиращи близки, съседи, колеги и приятели, с отворено сърце и ум се доверяват на непознати. И колкото е по-голяма лъжата, толкова с по-голяма увереност българинът й вярва.

Тези дни пак пенсионери хвърлиха хиляди левове на измамници. Няма смисъл да коментирам откъде ги имат, това не е наша работа. Но наивността и да си го кажем направо – глупостта, са вредни не само за тях, но и за цялото общество. Защото този, който днес вярва, че помага на полицията, като оставя пари, увити във вестник на детска площадка, утре ще повярва на политик, който ще му обещае 1000 лева пенсия и ще гласува за него.

Изпростяването и оглупяването на народа се превърна в основна политика и манипулирането на хората изцяло е насочено към насърчаване на наивността, необразоваността, неграмотността и отказът от мислене.  Защото шарани винаги има. Но за целите на политиците и държавата те трябва да са мнозинството.

Днес разговарях с един човек за безкрайните „спасители“, които се появиха на фона на нашето недоволство.  Наивни до безкрайност. Смятащи, без да са подготвени, че знаят всичко в политиката и държавата.  Безкрайно убедени в правотата си и неслушащи чуждо мнение. Всеки българин – вожд, всеки вожд – лидер на партия, сдружение, обединение, движение, фейсбук група и т.н. Без да комуникират помежду си, всеки 100 % убеден, че знае всичко от момента на раждането си.

И управляващите се забавляват. Революциите се правят от народа, но ВОДАЧЪТ, ЛИДЕРЪТ, Е ДЛЪЖЕН ДА ЗНАЕ, ДА ПРЕДВИДИ ВСИЧКО, ДА ЗНАЕ КАК ДЕЙСТВА СИСТЕМАТА, ЗА ДА МОЖЕ ДА Я ПРОМЕНИ, ДА ЗНАЕ КАК ФУНКЦИОНИРА ДЪРЖАВАТА, ЗА ДА МОЖЕ ДА Я ИЗГРАДИ НАНОВО. Защото приказките за цар Ивайло не водят до нищо добро. И хората, вместо да се доверяват на измислици, да си задават въпроси, да се информират, ДА УЧАТ И ДА СЕ ОБРАЗОВАТ, най- вече ДА МИСЛЯТ!  Цената на наивността е безкрайно висока и я плащаме всички ние вече 29 години!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.