ГЬОТЕ, ГЬОТЕ, И ТВОЯТА НЕ Е ЛЕСНА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/gote-gote-i-tvoyata-ne-e-lesna/15870 SvobodnoSlovo.eu
ГЬОТЕ, ГЬОТЕ, И ТВОЯТА НЕ Е ЛЕСНА

Не съм сигурна къде точно е погребан Гьоте, но не се и съмнявам, че се върти в гроба при всяко споменаване на името му от гербавите. Силите на мрака цитират автора, търсещ светлината.

Снизходително приемам, че Томислав Дончев се опитва да пребори внушението за абсолютна простотия, което се наслагва при всяка поява на правителството или мисир-председателя пред медиите. Загубена битка, Дончев, колкото и да пришивате Гьоте на всяко изречение, ви командва човек, прочел само „Винету”, а дори и този юношески роман не е успял да разбере!

Какво разбрахме от извънредния брифинг на коалиционния съвет:

- Коалиционният съвет ПРОИЗВЕЖДА решения. Бих коментирала, че има фабрична грешка в производството и почти цялото е пълен брак.

- Решенията за икономическите мерки се вземат не от Народното събрание, от Министерски съвет и съответните министри, а от коалиционният съвет, който законодателно липсва в правния мир.

- Най-важното нещо е спасяването на туризма. Оставам с впечатлението, че в България само се търкаляме по плажовете и пием кафета и бира по заведенията. Патриотите явно са успели да пробутат идеята си за ваучерите за туризъм. Зорлем ще карат хората да почиват на българското Черноморие. Дори съоръженията като чадъри и шезлонги щели да бъдат безплатни тази година. А ваучерите да се дават на хора, които са си плащали данъците и осигуровките. Дотук-добре. Само че ще се подпомага същият бизнес, който при нормални условия успя да прогони почти всички българи от родното море. Който е стиснат за заплати на персонала, а мръсотията, невъзпитаното обслужване и скъпотията са нарицателни. С ваучери туризъм не се спасява. Спасяват го спокойствието, нормалните цени, любезното и качествено обслужване, чистотата и това туристът да се почувства желан. Как хората, останали без работа и плащащи кредити, ще могат да си позволят почивка дори с тези ваучери няма да коментирам, защото е безумно! Дори с ваучерите, трябва да има сериозно доплащане.

И пак питам – защо няма ваучери ЗА ХРАНА ЗА БЕДНИТЕ, ЗА ДЕЦАТА, ЗА ДЕТСКИ ДРЕХИ? Или просто там няма комисионни от заинтересованите?!?!

- На морете ще продължат още с месец строежите, за да се навакса. То и без това Черноморието в България вече представлява плътно застроена бетонна ивица, където градове и села се преливат в единен монолитен бетон. Вместо да се забрани напълно строителството, за да се привлекат туристи, вие разрешавате да се строи през лятото. Деб@@@@, сър! И алчни!

- Заведенията щяло да им се разреши разстояние от 1,5 метра между масите, вместо 2,50. Ами защо направо не ги направите стол до стол. И без това трудно можеш да си изпиеш кафето в българско кафене, без да се блъскаш с тези, седнали зад теб и отстрани. Това как точно ще помогне, също е разбрах. Хората ще са по-спокойни при по-голямо разстояние дори и без зараза. Други мерки за заведенията – тц!

- Единствената адекватна мярка е за насърчаване на земеделието. Как обаче ще се случи това чудо, никой не разбра. Щели да насърчат. Толкоз. Е, толкоз си могат. Идеята да излязат с точки с конкретни мерки, явно ги напряга и тревожи. Или пък е съвсем непосилна за тях.

- Ще строят, строят и строят магистрали, тунели и саниране. В санирането този пък самоучастието на етажната собственост ще бъдело 30 %. Но строителството продукт не създава. Магистрали и асфалт никой не яде. Да не говорим, че поръчките отново ще се спечелят от обръчите около властта и съответно парите пак ще се върнат при тях.

И след целият пародиен брифинг пак не разбрах: КАК ЩЕ БЪДЕ ПОДПОМОГНАТА ИКОНОМИКАТА?

Производството? Малките производствени фирми? Работниците, останали без работа? Държавата ще инвестира ли в безплатни курсове за преквалификация? Как ще се подпомогнат семействата с деца без доходи? Ще се създадат ли облекчени условия за започване или възстановяване на бизнеса?

Въпроси, въпроси......но лобитата на родителите с деца, на безработните и бедните ги няма в Министерски съвет и Народното събрание, от тях няма комисионни, няма приходи, няма файда, както би казал Банкянското Онуй....

Това е недопустимо. С нашето мълчание и примирение в момента, обричаме огромна част от българите на мизерия и гладна смърт. Самите управляващи казаха, че много хора ще „хванат първия самолет за някъде”. И чак след 2-3 години щяло да се оправи положението – тоест да стигнем до степента на мизерия, която беше преди кризата.

Ако тези не ги изметем НЕЗАБАВНО, жертвите сред българите ще бъдат много. Точно в кризата е времето подготвени и ПОЧТЕНИ хора да поемат управлението. Нещата вече са на живот и смърт и е недопустимо да оставим некадърни и глупави калинки да решават бъдещето ни!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.