ИЗВИНЕНИЕТО ВИ НЕ СТРУВА 108 000 ЛЕВА!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/izvinenieto-vi-ne-struva-108-000-leva/21055 SvobodnoSlovo.eu
ИЗВИНЕНИЕТО ВИ НЕ СТРУВА 108 000 ЛЕВА!

Човекът, заради когото от нашите пари, държавата трябва да плати обезщетение на Николай Цонев за неправомерния арест и думите „абсолютен престъпник”, днес се жалва от стреса. Направо ни кара ние него да съжалим. Имало психическо и емоционално напрежение, значи! Ами като сте толкова емоционално и психически лабилни, сменете професията. Затова нарекъл бивш военен министър „абсолютен престъпник” пред камерите, а след това филмчето беше пуснато на материала за забавление и отчитане на резултати срещу престъпноста!

Резултатите ги виждаме. В парично изражение. А прокурорът се извинил. Поемал отговорността, видиш ли. Само където не видях никъде да поема задължението той да плати на човека. А не ние – заради неговата грешка.

Прокуратурата в България отразява всички негативи на прехода. И нито едно достойнство на демокрацията. А неадекватни прокурори всяват допълнително беззаконие на Територията. Вместо пазител на закоността, прокуратурата се превърна в репресивна машина на управляващите. С назначени хора, които да изпълняват предимно политически поръчки. И за съжаление това си личи.

Но дори това не може да оправдае незнанието или откровено нарушаването на закона. Всеки е невинен до доказване на противното. Докажете го. След това го наречете престъпник. Защото държавата е пълна престъпници, които вие не виждате! И не искате да видите, защото те са ви назначили и ви плащат заплатите. И слушкате. Готови да размажете всеки, тръгнал срещу управляващите.

Когато законът е на силата, а не силата на закона, това не е държава, а джунгла! В която по-силният изяжда по-слабия, където насилието е основен начин на оцеляване и където на никого не му пука за жертвите. Изяж или ще бъдеш изяден. Да, по-хуманно на практика, но смисълът е същият.

Слабите сме ние – народът и неудобните за властта политици и общественици. Те са силните, зверовете, командващи в джунглата- в тях са хляба, ножа и сиренето. И държавата с цялата си репресивна машина.

Та, кой ще плати все пак за ГРЕШКАТА на прокуратурата? Ние или виновните?

Елена Гунчева

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.